Fanimu najavljivali velike stvari, ali sada kreće 'od nule'

Brzonogi Englez nije opravdao očekivanja u Hrvatskoj

Fanimu najavljivali velike stvari, ali sada kreće 'od nule'

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
Nekadašnji član FK Mladost Doboj Kakanj i FK Sarajevo Matthias Fanimo (28) brzo je pronašao novi klub.

Fanimo se prije par dana se razišao sa hrvatskim NK Slaven Belupo, ali neće daleko.

Danas je potpisao za slovenski Koper i sada kreće u nove izazove.

Fanimo je u bh. nogometu se prvi put pojavio u FK Mladost Doboj Kakanj, a zatim je stigla ponuda FK Sarajevo.

Briljirao je na početku, činilo se da će napraviti veliki stvari, te bogati transfer u kojem će profitirati oba kluba.

Najavio je to i Mensur Mušija, tada prvi čovjek Mladosti, koji je hvalio Fanima poslije meča Sarajeva i crnogorske Budućnosti (2:1).

Oglasi

Mušija je kazao da je Fanimo imao ponude i bolje od bordo kluba, no da je ipak odluka bila drugačija. Očekivao je veliki transfer, rođeni Englez se nekada činio brži od kamere koja snima utakmice.

"To je bila naša procjena, jer smo imali bolje financijske ponude od nekih klubova u odnosu na ponudu FK Sarajevo. Bila je to naša dobro procjena da Matthias može napraviti ime, uz procente koje smo dogovorili, te naravno tog novčanog dijela za obeštećenje. Pokazao je to. Rekao sam čelnicima FK Sarajevo na prvom sastanku 'nemojte da razmišljate o tome, on će vam se isplatiti kroz jednu utakmicu'. Vidjeli ste kod prvog gola da je učestvovao, pa poslije asistencija Tataru kada je odbranio golman, a onda je dao odlučujući gol. Onakav gol ne daje svako, ono nije slučajno", pričao je Mušija za SportSport.ba.

Matthias Fanimo je prva okrepitev zimskega prestopnega roka! 28-letni Anglež, ki ima tudi nigerijsko državljanstvo,...

Posted by FC Koper on Wednesday, December 14, 2022

Fanimo je nakon toga nestao, čak ga je klub i suspendovao kada je odbio na jednom meču da sjedi na klupi.

Jasno je bilo da je završio epizodu na Koševu, što se i zvanično desilo u februaru ove godine.

Oglasi

Potpisao je za Slaven Belupo, te najavio 15 pogodaka. Nije opravdao očekivanja, tačnije bio je bez pogotka i nakon šest mjeseci napustio je klub.

U Sloveniji je već nastupao za Dravu, te se nada da će mu ova zemlja opet biti sretna.

Fanimo je ranije govorio o navijačima u BiH, te kazao da su veoma temperamentni. Žalio se na terene.

"Način treniranja i stil igranja bili su potpuno drugačiji. U Sloveniji smo igrali tehnički lijep fudbal, što naravno ovisi o treneru. U Bosni se išlo na snagu, trčanje, duge lopte... Intenzitet je bio jači.

Kultura je potpuno drugačija, nikad takvo nešto nisam doživio. Ondje sam imao puno krasnih ljudi s kojima sam i danas u kontaktu. Ne računajući fudbal, bilo mi je odlično. Ipak, fudbalski uslovi nisu savršeni.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Vjerujem da bi se igrao puno bolji fudbal da su uslovi bolji. Loš teren utječe na kvalitetne igrače koji se moraju prilagođavati i igrati duge lopte. Navijači? Rekao bih da se navijači u Engleskoj i BiH ne mogu usporediti. U Bosni su temperamentniji.

U razmaku od deset minuta spremni su navijati za tebe, podržavati te, a zatim vrijeđati i psovati majku. Promijene se možda i deset puta u jednoj utakmici. Ali kada su uz tebe, daju ti dobru energiju, a to sam osjetio u Sarajevu", rekao je, između ostalog, Fanimo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Mlacho jos jednom obrisi komentar blokiracu te dede mi hahahaahahah. Joj bolesnika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi