Debi Matea Sušića kao iz snova: Sačekao je svoju priliku i postao junak APOEL-a

Gol za bod

Debi Matea Sušića kao iz snova: Sačekao je svoju priliku i postao junak APOEL-a

E. Ganibegović

Bh. reprezentativac Mateo Sušić ljetos je napustio rumunski Cluj i potpisao za kiparski APOEL.

U Evropi je sve utakmice presjedio na klupi, a danas je konačno dočekao priliku u prvom kolu kiparske lige i iskoristio je na najbolji mogući način.

Paphos je poveo na gostovanju u Nikoziji preko Jaira u 35. minuti.

Vodstvo su gosti imali sve do 80. minute kada je junak APOEL-a postao upravo Sušić koji je donio bod svojoj ekipi golom nakon kornera.

U narednom kolu Sušića i društvo očekuje gostovanje kod Anorthosisa koji je u prvom kolu juče u Nikoziji nakon preokreta savladao Olympiacos.

Sjajne su ovo vijesti svakako i za Ivayla Peteva koji bi trebao računati na Sušića u septembarskim mečevima Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije.

Podsjetimo, pobjedom nad Crnom Gorom osigurali bismo kolo prije kraja prvo mjesto, plasman u A diviziju i baraž za EURO 2024. godine.

Sušić je jedan od tri fudbalera koja bi se s Kipra trebali odazvati na okupljanje Zmajeva, s obzirom na to da će na spisku vrlo vrjerovatno biti golman i stoper AEK-a iz Larnace, Kenan Pirić i Hrvoje Miličević.

Kiparska Prva divizija, 1. kolo:

APOEL - Paphos 1:1 (Sušić 80'; Jairo 35')

Top Komentari

SarajFK
Kakav otac takav sin. Safet Susic je ponosan kada ovo vidi
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi