Niko bolje od njega nije mogao najaviti duel Zrinjskog i Sheriffa: "Ta ekipa se promijenila"

Igrao za oba kluba

Niko bolje od njega nije mogao najaviti duel Zrinjskog i Sheriffa: "Ta ekipa se promijenila"

E. Ganibegović

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, imat će težak zadatak u prvom pretkolu Lige prvaka jer ga očekuje dvomeč protiv moldavskog Sheriffa.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mateo Sušić vjerovatno je i čovjek koji najbolje može da najavi taj dvomeč, s obzirom na to da je na početku karijere dvije sezone proveo u Zrinjskom uz osvojenu titulu prvaka BiH 2009. godine, a onda četiri i po godine, od januara 2015. do ljeta 2019. godine, bio član upravo Sheriffa s kojim je četiri puta bio prvak Moldavije i tri puta osvajač Kupa te zemlje.

Opis nije dostupan.

"Zrinjski je dobio jako težak žrijeb u prvom pretkolu Lige prvaka. Sheriff je bio iznenađenje prošlogodišnje Lige prvaka gdje su na svom putu izbacili ekipe poput Zvezde i Dinama i bili apsolutno bolji u tim dvomečima, a onda poslije u grupama pobijedili Reala u Madridu, tako da o tome nema potrebe puno pričati", rekao je Sušić na početku razgovora za SportSport.ba, pa istakao prednosti Zrinjskog u ovom dvomeču:

"Ipak, ta se ekipa dosta promijenila u zadnje vrijeme, otišlo im je šest-sedam glavnih igrača od prošle sezone, tako da oni su u stvaranju nove ekipe za novu sezonu. Tu vidim neku prednost i šansu Zrinjskog da odigraju dobar dvomeč i probaju proći u to drugo pretkolo, pošto su oni još neuigrani, a Zrinjski je ostao na okupu."

"Ako budu zdravi svi, ako ekipa koja je igrala prošle sezone nastavi s igrama iz Premijer lige mislim da imaju dosta veliku šansu, pogotovo što se prvi meč igra u Mostaru. Ako tu izvuku dobar rezultat mislim da imaju velike šanse da prođu dalje. Kao prednosti Zrinjskog vidim tu homogenost njihove ekipe. Na okupu su godinu dana. Uvjerljivo su osvojili prvenstvo zavidnim igrama i pokazali su da imaju kvalitet i dobar omjer mladih i iskusnih igrača i mislim da je to veliki plus za Zrinjski", kazao nam je Mateo o Plemićima, pa se osvrnuo kratko i na Sheriff:

Oglasi

"Što se tiče Sheriffa, oni uvijek dovode dobre strance koji igraju za reprezentacije i oni su što se toga tiče favoriti. Mislim da nas očekuje jako dobar dvomeč u svakom slučaju."

Neizbježna tema bila je i reprezentacija. Zmajevi su u junu osvojili osam bodova u prve četiri utakmice Lige nacija i naredni meč kada na Bilino polje stiže Crna Gora u septembru može nam donijeti prvo mjesto u grupi. Sušić je nastupio protiv Rumunije i na gostovanju kod Crne Gore u ovom ciklusu, te smatra da je napredak očigledan:

"Što se tiče reprezentacije, Liga nacija je odrađena mislim na najbolji mogući način. Četiri utakmice, dvije pobjede i dva remija. Potpuno smo zasluženo na prvom mjestu i nadam se da će tako i ostati. Vidi se da svakim novim okupljanjem ekipa sve više napreduje, igrači su sve bolje upoznati jedni s drugima, bolje se poznaju na terenu i to dolazi na naplatu igrama i dobrim rezultatima u ovom zadnjem ciklusu."

"Ta sljedeća utakmica protiv Crne Gore bit će odlučujuća gdje pobjedom možemo osigurati prvo mjesto, baraž i drugi šešir za izvlačenje grupa za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo gdje imamo priliku da izvučemo neku dobru grupu. Nadam se da ćemo to uspjeti odraditi i pobijediti u toj utakmici, ali ako bude atmosfera na stadionu kao u prošloj utakmici, mislim da ćemo to i uspjeti", rekao nam je za kraj razgovora Mateo Sušić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvu utakmicu Zrinjski i Sheriff odigrat će u Mostaru petog ili šestog jula, a revanš u Moldaviji igra se sedam dana kasnije.

Ako izbace Sheriff prvaci BiH će igrati protiv boljeg iz duela Maribor/Shaktyor Soligorsk, a ukoliko Plemići ispadnu od Sheriffa u drugom pretkolu Konfrencijske lige igrat će protiv poraženog iz duela Dudelange/Tirana, odlučeno je na žrijebu u Nyonu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

roki-rokic
Znaci metla ovim Legitimnim.
3 1
CrveniKakanj
Mogao bi Zrinjski u Tiranu, ipak ce biti velika senzacija ako izbace Sheriff.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi