Materazzi: Benitez je ljubomoran na Mourinha
FOTO: EPA

Prozvao bivšeg trenera

Materazzi: Benitez je ljubomoran na Mourinha

Nekadašnji italijanski reprezentativac Marco Materazzi žestoko je prozvao Rafaela Beniteza. 

Materazzi i Benitez su sarađivali 2010. godine u Interu, ali današnji trener Real Madrida na Giuseppe Meazzi nije se proslavio i brzo je dobio otkaz. 

"Benitez se plašio sopstvene sjenke. Bio je ljubomoran na uspomene koje smo ostvarili sa Mourinhom. U svlačionici sam držao slike sa proslave trofeja, a on me natjerao da ih skinem", otkrio je Materazzi, pa nastavio:

"Poslije finala Lige prvaka na Santiago Bernabeu sam rekao Mourinho da je smrad jer nas ostavlja sa Benitezom. Nikad mu to neću zaboraviti."

Materazzi ističe kako ne može uspoređivati Mourinha i Beniteza.

"Mourinho ostaje najbolji na svijetu i poslije otkaza u Chelseaju. Kriza o kojoj se priča je glupost. Osvojio je Ligu šampiona s Portom, za vrijeme svog prvog mandata u Chelseaju dobio je otkaz prerano, već u septembru, dok je s Real Madridom stigao do polufinala Lige šampiona i finala Kupa kralja", dodao je iskusni Materazzi na kraju razgovora.  

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon desetogodišnje epizode u Interu odlučio je pojačati indijki Chennaiyin, a još je nastupao za Perugi, Carpi, Trapani, Marsalu i Everton. Za nacionalni tim zabilježio je 41 nastup i pritom postigao dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije