Broje milione, ali ovaj put ih ne daju nego dobijaju: Arapski velikan završio izlazni transfer

Al Hilal i Cruzeiro posluju

Broje milione, ali ovaj put ih ne daju nego dobijaju: Arapski velikan završio izlazni transfer

Eldar Ganibegović

Arapski klubovi posljednjih godinu i po ulažu enormne svote novca za dovođenje fudbalskih zvijezda, a sada je došlo vrijeme da nekog i prodaju.

Ljetni prijelazni rok još uvijek nije počeo, no neki poslovi su već dogovoreni i biti će završeni čim se otvori transfer rok.

Al Hilal je tako dogovorio prodaju jednog igrača u brazilski Cruzeiro. Riječ je o Matheusu Pereiri.

Ovaj ofanzivni veznjak posljednju je sezonu proveo u Cruzeiru na posudbi, a sada će ga ovaj klub otkupiti za 12 miliona eura.

Minule je sezone na 25 nastupa postigao šest nastupa i podijelio devet asistencija, što je očito zadovoljilo čelnike ovog kluba.

Iako je rođen u Belo Horizonteu, zanimljivo je da je Cruzeiro prvi klub za koji Pereira nastupa u svojoj rodnoj zemlji.

Oglasi

Dijete je lisabonskog Sportinga u kojem je i počeo karijeru, a koji ga je slao na dosta posudbi na početku njegove karijere.

Bio je u Chavesu, Nurembergu pa West Bromu koji ga je 2020. godine kupio za nešto više od osam miliona eura.

Samo godinu dana kasnije Al Hilal ga kupuje za 18 miliona eura. Prije odlaska u Cruzeiro, proveo je pola godine na posudbi u Al Wahdi u UAE.

Ranije je Cruzeiro dogovorio dolazak Jorgea iz Juventusa za 7,2 miliona eura, a u klub stižu i Lautaro Diaz, Joao Marcelo, Jonathan Jesus i Fabrizio Peralta.

Što se Al Hilala tiče, dogovorena je i prodaja Gustava Cuellara koji u Al-Shabab ide za 1,3 miliona eura, dok će odrećeni igrači poput Ighala, Marege ili Vietta napustiti klub kao slobodni igrači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi