Al Hilal će ponovo uzdrmati evropsko tlo, spremno 175 miliona eura, pregovora s klubom neće biti!

Njegov otac ide na pregovore u Saudijsku Arabiju

Al Hilal će ponovo uzdrmati evropsko tlo, spremno 175 miliona eura, pregovora s klubom neće biti!

Endin Čaušević

Klubovi iz Saudijske Arabije i ovog ljeta će prema svemu sudeći igrati veliku ulogu na tržištu, te se očekuju ponovo spektakularni transferi. Al Hilal je odlučan da i ovog ljeta "uzdrma" fudbalski svijet jer se sprema transfer vrijedan 175 miliona eura.

Prošlog ljeta klubovi iz Saudijske Arabije napravili su pravu pometnju tokom prelaznog roka jer su uspjeli da naprave nekoliko nevjerovatnih transfera.

Neki od vrhunskih igrača otišli su u S. Arabiju iako su još na vrhuncu karijere, ali ponude koje su dobili nisu mogli da odbiju. Tu se izdvajaju Neymar, Karim Benzema, Fabinho, Aleksandar Mitrović, N'Golo Kante i mnogi drugi.

Jasno je da evropski klubovi ne mogu da se nose s bogatim vlasnicima ekipa iz Saudijske Arabije i čini se da nas i ovog ljeta čeka sličan scenario.

U centru pažnje nalazi se Al Hilal koji je ljetos doveo Neymara, Mitrovića, Milinkovića-Savića, Rubena Nevesa i mnoge druge, te čini se da čelnici kluba žele i u predstojećem prelaznom roku da pojačaju tim još više.

Iako je Al Hilal dominirao u S. Arabiji ove sezone čelnici kluba vjeruju da mogu još bolje da pojačaju ekipu i čini se da je jasno ko će biti njihova glavna tema.

Oglasi

Kako pišu mediji u Italiji i Portugalu to će biti Rafael Leao koji igra u sjajnoj formi u Milanu, te je skrenuo na sebe pažnju mnogih klubova.

Međutim, finansijski teško da se neko može nositi s onim što Al Hilal nudi jer su se pojavile informacije da je saudijski klub spreman da aktivira otkupnu klauzulu od čak 175 miliona eura kako bi Leao potpisao za Al Hilal.

U tom slučaju Al Hilal ne mora pregovarati s čelnicima Milana i dovoljno je da dogovore sve s portugalskim igračem i ako on da zeleno svjetlo mogu da aktiviraju otkupnu klauzulu i sve završe.

Navodi se da će otac igrača Milana otputovati u narednim danima u S. Arabiju kako bi razgovarao s čelnicima Al Hilala i ne želi da se Leao trenutno zamara transferom kako bi bio fokusiran maksimalno na Evropsko prvenstvo.

U Al Hilalu su optimistični da mogu dovesti ovog 25-godišnjeg fudbalera čime bi ponovo pokazali kakvu moć im novac pruža.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Leao tek treba da uđe u svoje najzrelije godine što se tiče fudbala, a odlazak u Saudijsku Arabiju pokazao bi da nije baš toliko ambiciozan kada je igranje fudbala na najvećem nivou u pitanju.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
Kakav leao ne vrijedi ni pola od toga, precjenjen igrac, haland i palmer su puno bolji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi