Čudni su putevi fudbalski: Pogbin brat potpisao u Sloveniji

Sjajan marketinški potez

Čudni su putevi fudbalski: Pogbin brat potpisao u Sloveniji

S. Grebović

Manje poznati brat Paula Pogbe Matthias, karijeru će nastaviti ni manje ni više nego u Sloveniji.

Od brata zvijezde Manchester Uniteda se na početku karijere dosta očekivalo, ali ta očekivanja nije ispunio. 

Fudbalski put ga je vodio od Italije, Engleske, Holandije, Španije, da bi sada počeo svoj fudbalski hljeb da zarađuje u našem regionu, tačnije u slovenačkoj Tabor Sežani koja zauzima sedmu poziciju tamošnjeg prvenstva.

Pogba u ekipu Tabora stiže iz španskog trećeligaša Racing Murcije za kojeg je odigrao svega nekoliko utakmica, a sa klubom iz Slovenije potpisao je ugovor do kraja tekuće sezone.

Da li će opravdati očekivanja ostaje da se vidi.

Inače, Matthias i Paul imaju još jednog brata, Florentina koji je također profesionalni fudbaler, a koji trenutno nastupa za francuski Sochaux.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije