Mathieu Valbuena stigao na potpisivanje ugovora, navijači priredili doček!
Foto: Twitter

Omaleni Francuz karijeru nastavlja u Grčkoj

Mathieu Valbuena stigao na potpisivanje ugovora, navijači priredili doček!

Iskusni krilni fudbaler Mathieu Valbuena će 30. juna ove godine i zvanično zavšiti svoju epizodu u Fenerbahčeu.

On će tada postati slobodan igrač, a tada će se moći i formalno priključiti Olympiacosu, svom novom klubu sa kojim je danas ozvaničio saradnju.

Valbuenin transfer u Olympiacos je bio dosta iznenađujući, a navijači grčkog velikana su bili oduševljeni kada su saznali ko će biti novo pojačanje njihovog kluba.

Iskusni, 34-godišnji Francuz je rano jutros stigao u Atinu, obavio ljekarske preglede i zaputio se ka prostorijama kluba na potpis ugovora.

Ispred klupskih prostorija ga je dočekao i veliki broj navijača Olympiacosa koji su sa oduševljenjem pozdravili nekadašnjeg fudbera Marseillea.

Inače, Valbuena je najveći trag ostavio upravo u Marseilleu za koji je odigrao 330 utakmica, postigao 38 golova i upisao 59 asistencija. Nastupao je još za Fener, Lyon, moskovski Dinamo, Langon, Liborune.

Valbuena je tokom godina skupio 52 nastupa za reprezentaciju Francuske, a u dresu Trikolora je postigao i osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi