Begovića žele klubovi iz Atine i Istanbula!

Na izlaznim vratima Bournemoutha

Begovića žele klubovi iz Atine i Istanbula!

A. Čaušević

Asmir Begović se nalazi na izlaznim vratima Bournemoutha, a karijeru bi mogao nastaviti na jugoistoku Evrope.

Begović je izgubio mjesto i na klupi u završnom dijelu sezone, pa su britanski mediji uvjereni da je na taj način bh. golmanu saopšteno da može da potraži novi klub na ljeto.

Iako ima dvije godine ugovora s Trešnjicama, sada je već i upitno da li će ostati u ovom timu u kojem je odlično branio na početku sezone, no u septembru je imao povredu i nije kasnije bio onaj pravi.

U januaru ga je na golu zamijenio Artur Boruc, da bi se u aprilu vratio na gol, međutim u susretima protiv Leicester Cityja i Burnleya se nije proslavio.

Prema pisanju Daily Stara šansu Begoviću da oživi karijeru su spremni dati velikani iz Atine i Istanbula. Iskusnog Trebinjca bi u svojim redovima rado vidjeli Olympiacos i Fenerbahçe.

Ova dva kluba su izgubila primat u turskom, odnosno grčkom fudbalu, međutim za narednu sezonu imaju ozbiljne planove zbog čega na golu žele iskusnog golmana.

Begović ispunjava uslove za taj posao obzirom da je u engleskom Premiershipu, nezvanično najjačoj fudbalskoj ligi, upisao čak 252 nastupa.

Transfer je tokom sedmice nagovijestio i menadžer Bournemoutha Eddie Howe.

"Neke od stvari koje su izašle ove sedmice bile su potpuno netačne. Odlučili smo se Marca Traversa protiv Tottenhama, a Asmira smo odmorili. On je dobio posljednju sedmicu slobodno da provede vrijeme s porodicom, ali ništa zlonamjerno kao da je odigrao posljednju utakmicu za Bournemouth", kazao je Howe te dodao:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Ko zna šta ljeto donosi za njega i nas, ali on je još uvijek vrhunski profesionalac".

Begović na Ostrvu brani cijelu svoju karijeru, osim kratkotrajnog izleta u belgijskoj ekipi La Louviere 2005. godine. Branio je još za Portsmouth, Maccclesfield, Yeovil Town i Ipswich. Ove sezone među stativama je stajao 24 puta, svoju mrežu je sačuvao u pet navrata.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi