Matić: Borićemo se za titulu do samog kraja

Chelsea remizirao protiv WBA

Matić: Borićemo se za titulu do samog kraja

Chelsea je protiv WBA-a odigrao samo nerješeno, ali reprezentativac Srbije Nemanja Matić je odigrao dobru utakmicu i nije bio previše razočaran izgubljenim bodovima. 

"Igrali smo dobro u prvom poluvremenu i u prvih 10, 15 minuta drugog dijela igre, ali ne znam šta se dogodilo u posljednjih pola sata. Izgubili smo koncentraciju, WBA je igrao sa dugim loptama na koje nismo imali pravi odgovor i zato smo imali dosta problema". 

"Postigli su gol u finišu, fudbal je takav ponekad, iznenađenja se dešavaju u posljednjim minutima. Imali smo prilike da prije toga povećamo na 2:0 i zaista je sada teško govoriti o tome. Nije lako kada na ovaj način propustite priliku, ali moramo da se koncentrišemo na naredne izazove.“, rekao je Matić za zvaničnu stranicu kluba.

"Veoma sam srećan i zaista mislim da ovde mogu mnogo da napredujem. Svaka utakmica je sve teža i u svakoj morate da budete maksimalno koncentrisani. Svoj boravak u Chelseaju vidim kao priliku da pokažem svoj kvalitet.“, ističe Matić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jasno je bilo još nakon meča sa Citiyem da nam predstoji žestoka borba do samog kraja. Idemo utakmicu po utakmicu, a na kraju sezone ćemo vidjeti o tituli. Mi vjerujemo, želimo da damo svoj maksimum i budemo što bolji". 

"Imamo mladi tim, nismo favoriti u prvenstvu, ali ako se ukaže prilika da budemo šampioni, objeručke ćemo je prihvatiti.“, zaključio je fudbaler Chelseaja i reprezentativac Srbije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.