Matić jasan: Život ide dalje i ako ne ostanem u Manchesteru

Srbijanski veznjak

Matić jasan: Život ide dalje i ako ne ostanem u Manchesteru

Srbijanski fudbaler Nemanja Matić u posljednje vrijeme je dobio novu šansu u Manchester Unitedu. 

Trener Ole Gunnar Solskjaer konačno mu je počeo vjerovati i stavljati ga u prvu postavu, ali njegova sudbina još uvijek nije poznata. Ugovor mu ističe na kraju aktuelne sezone i nije jasno da li će doći do produžetka saradnje.

Naravno, Matić neće imati problema s pronalaskom novog kluba na ljeto ako do toga dođe i poručuje da će život ići dalje i ako ne ostane na Old Traffordu.

Ipak, dodaje da je za njega zadovoljstvo predstavljati Crvene đavole.

"Imam ugovor do kraja sezone, u trening centru sam svaki dan i otvoren sam za razgovor ako oni misle da mogu da pomognu. Ako ne bude ugovora, život ide dalje. Nikakvih razgovora do sada nije bilo, ali moja pozicija je jasna. Zadovoljstvo je predstavljati ovaj klub, došao sam ovdje da osvajam trofeje i ako žele da ostanem naravno daću sve od sebe", kazao je Matić.

On je svjestan da ni ove sezone neće biti ništa od titule prvaka Engleske i nade polaže u Evropa ligu.

"Daleko smo od titule, ali još smo u Ligi Evrope i uz neke timove poput Intera i Ajaxa koji su došli iz Lige šampiona. Biće teško ali nije nemoguće, imamo šansu", kaže on.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Matić je član Uniteda od ljeta 2017. godine, a mjesto u prvoj postavi izgubio je nakon što je trener Jose Mourinho dobio otkaz krajem 2018. godine.

Ove sezone je upisao tek osam mečeva u Premiershipu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi