Matić: Mi u Srbiji ne slavimo danas Božić, ali nema veze

Prihvatio sve preznike u Engleskoj

Matić: Mi u Srbiji ne slavimo danas Božić, ali nema veze

E. Čaušević

Srbijanski fudbaler Nemanja Matić izjavio je da uživa u novogodišnjim praznicima iako on ne proslavlja Božić 25. decembra, već 7. januara pošto je pravoslavac.

Matić je u ratgovoru za engleske medije izjavio da današnji dan i nije toliko poseban za njega čime je iznenadio sve. Ipak, objasnio je da je pravoslavac i da on Božić slavi 7. januara, a ne 25. decembra kao što to rade katolici.

"Ovo je dan za porodicu i cilj mi je da ga provedem s njima. Supruga je zadužena za kuhanje jer se ja baš ne razumijem u to. Sretni smo kada nam dođe i porodica iz Srbije jer smo onda konačno svi nekako na okupu", rekao je Matić, te dodao:

"Mi u Srbiji danas ne slavimo Božić, pravoslavci to rade 7 januara. Ipak, ne smeta nam i slavimo sve jer smo u Engleskoj već šest godina. Isto ćemo uraditi i za naš praznik jer su običaji isti. Za nas je to najradosniji dan u godini".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Ovaj će se popišati na Englesku i svu tamnošnju tradiciju čim prestane sa aktivnim igranjem.
9 5
koke
Wauuu!!!
9 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi