Matić: Portugal je favoriti broj jedan u našoj grupi

Nemanja Matić uvjeren u titule Chelseaja i Benfice

Matić: Portugal je favoriti broj jedan u našoj grupi

Fudbalski reprezentativac Srbije i veznjak Chelseaja Nemanja Matić rekao je portugalskim medijima da je Portugal favorit za osvajanje prvog mjesta u kvalifikacijskoj grupi za EP.

Srbija će igrati zajedno sa Portugalom, Danskom, Albanijom i Armenijom u grupi I kvalifikacija za EP u Francuskoj 2016. godine. 

"Portugalci su favoriti, imaju dobre rezultate, igraće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i biće veoma interesantno. Srbija takođe ima dobar tim i očekujem dvije veoma interesantne utakmice", kaže Matić, koji je priznao da je još uvijek u kontaktu sa trenerom Benfice Jorgeom Jesusom s kojim je radio u ovom portugalskom klubu.

"Često se čujem sa Jesusom, dok sam bio u Portugalu smatrao sam nagradom mogućnost da razgovaram sa njim. On mi više nije trener, ali mi je prijatelj. Ovdje mi je veoma prijatno. Svi znaju da je Mourinho fantastičan trener. Sada radim svakog dana sa njim i vidim da je to potpuno tačno", ističe Matić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da će Benfica osvojiti titulu, već ima lijepu prednost u odnosu na Porto i Sporting. Najvažnije je da nastavi da pobjeđuje i onda će uslijediti prava proslava. Chelsea je u Engleskoj također prvi i bilo bi lijepo da u jednoj sezoni postanem šampion u dvije države", nada se Nemanja Matić.

Nemanja Matić je iz Chelseaja otišao u Benficu gdje je postao jedan od najboljih defanzivnih veznih igrača na svijetu, što je natjeralo čelnike londonskog kluba da zanjega u januarskom prelaznom roku daju 25 miliona eura i vrate ga na Stamford Bridge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.