Matić: Postoje kontakti, bila bi mi čast igrati za Želju!

Slovenac dolazi na Grbavicu?

Matić: Postoje kontakti, bila bi mi čast igrati za Želju!

Čelnici FK Željezničar nakon što je završen jesenji dio sezone u Premijer ligi BiH krenuli su u kompletan igrački remont i jasno je da će roster biti znatno osvježen u januarskom prijelaznom roku. 

Sa našim najtrofejnijim klubom najviše se povezuju bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić i Samir Bekrić, a u opticaju su i slovenački internacionalci Darijan Matić i Dejan Đermanović koji trenutno nastupaju za Olimpiju.

Koliko se moglo saznati, radi se o jako kvalitetnim igračima i nije nemoguće da u narednom periodu budu predstavljeni na Grbavici. Dalo se to naslutiti i u razgovoru sa igračima kluba iz Ljubljane. 

"Istina je, postoje kontakti sa Željezničarom i ne krijem da sam zainteresovan za dolazak u jedan tako veliki klub. Željezničar ima bogatu tradiciju, tako da bi mi bila čast nositi plavi dres", kazao je Darijan Matić za SportSport.ba, dok Dejan Đermanović nije želio biti previše konkretan ističući da prvo želi riješiti svoj status u Olimpiji. 

Darijan Matić (32) se najbolje snalazi u veznom redu i nema sumnje da bi svojim znanjem i iskustvom znatno doprinio kvalitetu Željezničara, obzirom da je tokom dosadašnje karijere nastupao za Triglav, Koper, Domžale, Shinnik, Spartak Nalchik, Interblock, Rapid Bukurešt, Bnei Sachnin, Kryvbas i Olimpiju. Za reprezentaciju Slovenije je zabilježio deset nastupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju Dejan Đermanović (27), radi se o napadaču koji je pored Olimpije još nastupao za Slaviju, Krško, Rudar Velenje, Litex, Voždovac i Celje, a za mladu reprezentaciju Slovenije je odigrao šest utakmica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.