Matjaž Kek: Cilj je učiniti Grke nervoznima
Foto: EPA

Trener Rijeke pred revanš s Olympiakosom

Matjaž Kek: Cilj je učiniti Grke nervoznima

Rijeku večeras u 20:45 sati dočekuje uzvratni susret play-offa za grupnu fazu Lige prvaka protiv Olympiakosa, a iako su Riječani u prvom susretu u Pireju poraženi u zadnjim trenucima meča, trener Rijeke, Matjaž Kek, vjeruje u prolaz.

Rijeka je prošle srijede uspjela povesti na Karaiskakisu pred kraj prvog poluvremena, ali su domaću u 66. minuti uspjeli izjednačiti, da bi u trećoj minuti sudijske nadoknade Romao pogodio za veliko slavlje domaćih navijača.

Ipak, Matjaž Kek, smatra da prednost Olympiakosa nije nedostižna, te ističe da će njegova ekipa pokušati praviti manji broj grešaka nego što je to bio slučaj u Grčkoj.

"Mislim da smo svjesni snage našeg protivnika, ali mi smo svoj cilj u Evropi već ostvarili. Moramo smanjiti broj grešaka, moramo paziti u tranziciji. Naša želja je prolazak i napravit ćemo sve da odigramo kvalitetnije nego što smo igrali u Pireju. Cilj je odigrati neizvjesnu utakmicu i na taj način učiniti Grke nervoznima", istakao je Kek pred večerašnji duel s Olympiakosom, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mi smo se i u Pireju pripremali da zabijemo gol, a to smo i uspjeli. Svjesni smo grešaka koje smo napravili, puno prilika su stvorili iz naših grešaka. Nema previše filozofije, puna Rujevica, play-off Lige prvaka."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi