Matri okačio kopačke o klin: Nisam želio praviti budalu od sebe

Italijan završio karijeru

Matri okačio kopačke o klin: Nisam želio praviti budalu od sebe

Nekadašnji napadač, između ostalih, Milana, Juventusa i reprezentacije Italije Alessandro Matri je saopštio da je odlučio okončati svoju fudbalsku karijeru.

35-godišnji Matri je posljednji angažman imao u Bresciji u kojoj je bio na posudbi iz Sassuola. Nakon što je u januaru njegova posudba istekla vratio se u Sassuolo, ali samo kako bi dobio "slobodne papire".

Od kraja januara je Matri bio bez kluba, a danas je saopštio da je to to što se njegove profesionalne igračke karijere tiče.

"Mogu reći da sam ostvario svoje snove. Kada sam počinjao nisam mislio da ću imati karijeru poput one koje sam imao i da ću osvojiti tri Scudetta", izjavio je Matri za Sky Sport Italia, pa nastavio:

"Ne mogu se požaliti na tok svoje karijere, ali sada sam na kraju puta. Došao sam do ove odluke nakon što sam vidio kako je proteklo mojih zadnjih šest mjeseci u Bresciji... Izgubio sam motivaciju i nisam se dobro osjećao na terenu. Nije mi se više igrao fudbal i nisam želio ostati u klubu ako ne mogu dati ono što je potrebno... Nakon što sam postao slobodan igrač nisam dobio mnogo ponuda, a nijedna od onih koje sam dobio me nije posebno privukla... Preferiram da izbjegnem praviti budalu od sebe. Nedostajat će mi život fudbalera, ali samo velike ponuda me mogla ponovo pokrenuti".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Alessandro Matri je počeo karijeru u Milanu, ali se proslavio u dresu Cagliarija u periodu od 2007. do 2011. godine.

Imao je poprilično uspješan period u Juventusu sa kojim je osvojio tri titule prvaka Italije. Nakon toga se vratio u Milan, da bi poslije igrao još i za Fiorentinu, Genou, Lazio, Sassuolo i Bresciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti