Mislili su da mu Mourinho to namjerno radi, a on je sada izašao pred kamere i otkrio bolnu istinu

Doherty priznao da je on jedini krivac

Mislili su da mu Mourinho to namjerno radi, a on je sada izašao pred kamere i otkrio bolnu istinu

Endin Čaušević

Jose Mourinho poznat je po tome što nijednom fudbaleru ne toleriše lošu formu i nastupe bez obzira o kakvoj zvijezdi se radi, a to je najbolje na svojoj koži osjetio Matt Doherty koji je s portugalskim stručnjakom sarađivao u Tottenhamu.

Mourinho je na klupi Tottenhama bio nešto manje od dvije godine i nije baš uspio da ostvari sve ono što se od njega očekivalo na klupi londonskog kluba.

Posebni je napustio Tottenham u aprilu prošle godine, a samo dva mjeseca kasnije izabran je za novog trenera Rome. Mourinho je poznat po tome što nema pardona prema fudbalerima kada urade nešto loše bez obzira da li su najveće zvijezde u ekipi ili igrači koji su tek stigli u klub.

To je najbolje na svojoj koži osjetio Matt Doherty koji je u Tottenham stigao na ljeto 2020. godine iz Wolverhamptona za skoro 20 miliona eura i od njega se očekivalo mnogo toga u prvoj sezoni.

Doherty je prije toga igrao odlično u dresu Vukova za koje je odigrao preko 300 utakmica i očekivalo se da će biti standardan u Tottenhamu, ali je Mourinho na kraju očito imao drugačije planove.

Mnogi su zbog toga žestoko kritikovali Mourinha i često mu govorili da Doherty treba biti standardan u početnoj postavi, ali to se nije desilo.

Oglasi

Međutim, malo koji fudbaler kasnije iskreno prizna da je on krivac što se to nije desilo i što nije igrao toliko često kako se očekivalo. Jedan od tih igrača je Doherty koji je glasno i jasno poručio da tada nije bilo do Mourinha već samo do njega samog.

"Iznevjerio sam ga. Ljudi misle da je Mourinho bio loš za mene tada, ali je bilo obratno. Zaista mi je mnogo vjerovao i to mi je stalno pokazivao, ali jednostavno ja nisam igrao dobro i to je to. Nisam koristio prilike kada mi ih je pružao i jednostavno je bilo samo do mene", priča Doherty i nastavlja.

"Ne znam, jednostavno se nisam snašao najbolje kada sam tek došđao u klub. Jasno da sam se morao uklopiti u skroz drugu taktiku i način igre, ali to nije bio problem. Mourinho mi je vjerovao od prvog dana i pružao mi šanse, ali ih ja nisam iskoristio i to je sve".

"Jose je imao ideju da igram nešto bliže golu, ali to nije baš funkcionisalo kako se očekivalo. Ostavljao sam dosta prostora iza sebe i nisam igrao kako se očekivalo. Jose? Ma on je odličan čovjek, sada bih mogao ići s njim na večeru i pričati o svemu jer zaista nismo u ostali u lošem odnosu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pričali smo nekoliko puta o mojim igrama i znao je šta mislim. Žao mi je što nisam iskoristio sve te šanse koje mi je pružio jer sam mogao sigurno igrati dosta bolje".

Nakon što je Antonio Conte preuzeo tim Doherty je konačno zaigrao kako se to od njega očekuje. U dosadašnjem dijelu sezone ovaj 30-godišnjak odigrao je šest mečeva u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi