Arsenal iz američkog MLS-a doveo novo pojačanje

Turner potpisao za Topnike

Arsenal iz američkog MLS-a doveo novo pojačanje · Zvanično

E. Čaušević

Arsenal je danas ozvaničio dolazak novog ljetnog pojačanja.

Topnici su se oglasili na zvaničnoj stranici i potvrdili su da je Matt Turner novi igrač londonskog kluba.

Ovaj 28-godišnji golman u Arsenal stiže iz američkom MLS-a gdje je prethodnih pet sezona nosio dres New Englanda.

Turner je s Arsenalom potpisao ugovor na dvije godine i jasno je da će na Emiratesu imati ulogu rezervnog golmana, ali očito mu to neće predstavljati nikakav problem.

Također, treba istaći da je Arsenal ovog golmana platio nešto više od šest miliona eura, te su u New Englandu itekako zadovoljni odrađenim poslom i zaradom s obzirom da je Turner svojevremeno besplatno stigao u klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj američki golman je ponikao i Fairfield Stagsu, a još je nastupao u Jersey Expressu i Richmondu. Ovo će mu biti prvi angažman van Sjedinjenih Američkih Država.

Turner je početkom 2021. godine debitovao i u dresu reprezentacije SAD-a, te je već upisao 18 nastupa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi