Sjećate li se Mattea Boccaccinija? Igra u četvrtoj ligi i značajno je promijenio imidž

Bivši igrač Željezničara

Sjećate li se Mattea Boccaccinija? Igra u četvrtoj ligi i značajno je promijenio imidž

A. Čaušević

Premijer liga BiH je za mnoge fudbalere bila privremena stanica. Među njima je i Matteo Boccaccini, bivši štoper Željezničara. 

Nekako svojstveno za Grbavicu Italijan je bio dobro primljen, ali iz trenutne perspektive se može reći da baš i nije opravdao očekivanja u ekipi koju je s klupe predvodio prvo Miloš Kostić, a zatim Slavko Petrović.

Bilo je to u sezoni 2016/2017 kada je Željezničar u posljednjim kolima ostao bez titule prvaka. Italijan je upisao 22 nastupa računajući prvenstvo i Kup uz jedan postignut gol.

Nakon toga Boccaccini se vratio u Italiju. Promijenio je nekoliko niželigaša, a trenutno je član ekipe Prata koja se takmiči u četvrtom rangu italijanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim što je mijenjao klubove 27-godišnji defanzivac je promijenio i imidž u odnosu na period kada je nastupao za sarajevske Plave.

Inače, u ovoj sezone Boccaccini za ekipu Prata ima osam nastupa. Njegov tim se nalazi u vrhu tabele i u nastavku sezone će se boriti za razigravanje i plasman u Seriju C.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Denchi
Čaušević u novoj epizodi "sjecas li se zelje?"
5 1
Arnel925
Nivo Zelje, 4 liga u Italiji haha
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi