Matthaus: Uopšte se ne plašim Barcelone jer je Lewandowski bolji fudbaler od Messija

Zanimljiva izjava legende Bayerna

Matthaus: Uopšte se ne plašim Barcelone jer je Lewandowski bolji fudbaler od Messija

Endin Čaušević

Kao što je već poznato završnica Lige prvaka igrat će se u Lisabonu, a ove sedmice na rasporedu su utakmice četvrtfinala.

Vjerovatno najveći derbi u četvrtfinalu u petak igraju Barcelona i Bayern koji su prethodnih godina imali spektakularne okršaje u Ligi prvaka. Bavarci su lagano prošlo Chelsea u osmini finala, dok je Barca bez problema slavila protiv Napolija.

Međutim, mnogi smatraju da je Bayern u dosta boljoj formi ove sezone i da su bez dileme favoriti u ovom meču. Ipak, jasno je da Barcelonu ne treba nikada tako lako otpisivati bez obzira na rezultate.

Pred ovaj meč oglasio se i legendarni njemački fudbaler Lothar Matthaus koji je ponovo "nagazio" Lionela Messija. Matthaus očito nije fan Argentinca, a to je pokazao i ovaj put.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Messi će igrati protiv najboljeg igrača svijeta, a to je Robert Lewandowski. On nije samo najbolji napadač već općenito najbolji igrač svijeta što znači da je bolji i od Messija i zato me Barca ne plaši", rekao je Matthaus i dodao.

"Barcelona koju danas gledamo nije tim od prije nekoliko godina. Naravno, oni imaju Messija i on uvijek može uraditi nešto specijalno, ali vjerujem da to nije dovoljno da se pobijedi Bayern. Uopšte se ne plašim Barcelone".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ters
Lewandovski je odlican igrac. i samo to. Ni blizu Messija nije. Ni blizu
11 2
DamirS
Lewandowski je strašan napadač i skidam mu kapu. Ali tek je ove godine prvi put postigao više golova od Messija. A nikad nije imao više asistencija od njega. Messi uz bio 4x najbolji playmaker Evrope a Lewandowski nikad ni u top 10. Dakle Lotare, popusti malo sa svojim bajkama. A gledajući timski, mislim da je Bayern sada svakako jači od Barce i imaju dobre šanse da ih dobiju, ali ne samo zbog Lewandowskog. Svi su im igrači u top formi a kod Barce Messi i Ter Stegen i mislim da to nije dovoljno za ovakav Bayern....ali nikad se ne zna.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti