FK Sarajevo potvrdio odlazak Matthiasa Fanima uz "otrovnu strijelicu" prema Englezu

Raskid ugovora u Titovoj 38

FK Sarajevo potvrdio odlazak Matthiasa Fanima uz "otrovnu strijelicu" prema Englezu · Zvanično

Admin Čaušević

Stigla je i zvanična potvrda da Matthias Fanimo više neće igrati za FK Sarajevo.

SportSport.ba je ranije tokom dana najavio da su Fanimo i Bordo klub raskinuli ugovor, a nekoliko sati kasnije to je i službeno potvrđeno.

U kratkom saopštenju iz Titove 38b prema brzonogom Englezu su poslali i "otrovnu strijelicu" s porukom da se nedisciplina i nepoštivanje ugovoranih obaveza neće nikom tolerirati.

"Odlukom Upravnog odbora Fudbalski klub Sarajevo danas je sporazumno raskinut ugovor sa Matthiasom Fanimom. Nakon obavljenih razgovora između Kluba i igrača zaključeno je da daljnja saradnja nije moguća.

'Klub i njegove vrijednosti su iznad svakog pojedinca, a nedisciplina i nepoštivanje ugovornih obaveza neće se tolerirati nikome. Uporan rad, iskrenost i preuzimanje odgovornosti neke su od ključnih vrijednosti koje njegujemo i želimo igrače koji to razumiju i demonstriraju i na terenu i van njega', ističu iz Uprave Kluba.

Kao što je poznato, Matthias Fanimo se u proteklom periodu nije odazvao na prozivku prvog tima. Svojim izostankom s priprema prvog tima, nije ispunio svoj dio ugovornih obaveza prema Klubu.

U prethodnih godinu i pol, Fanimo je za FK Sarajevo odigrao 47 utakmica i bio je dio ekipe koja je osvojila Kup Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/21.

Fudbalski klub Sarajevo Matthiasu Fanimu želi uspjeh u daljem nastavku karijere", poručili su iz višestrukog prvaka BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Jos jedan dobar potez nove uprave! Sada potpis Ovcine!!!
13 1
Hz1987SA
Fanimo hvala ti za sve, ali SARAJEVO IZNAD SVEGA !!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti