Mladost zbog transfera Fanima u Sarajevo mora platiti Dravi 25.000 eura

Slovenski klub dobio slučaj

Mladost zbog transfera Fanima u Sarajevo mora platiti Dravi 25.000 eura

E. Čaušević

Engleski fudbaler Matthias Fanimo ove sezone je ponajbolji igrač Sarajeva.

Fanimo je na 27 mečeva u Premijer ligi BiH u dresu bordo tima ove sezone uspio da zabije deset pogodaka i upiše dvije asistencije.

Ovaj 27-godišnji napadač na Koševo je stigao pred početak ove sezone iz Mladosti iz Doboja kod Kaknja i to se pokazalo kao odličan potez čelnika Sarajeva.

Fanimo je u Premijer ligu stigao početkom 2019. godine kada je potpisao za Mladost u koju je stigao bez obeštećenja iz Drave Ptuj.

Mladost i Drava dogovorili su transfer Fanima u klub iz Doboja kod Kaknja, ali bez obeštećenja. Ipak, slovenski klub tražio je određeni dio novca od naredne prodaje engleskog igrača.

Slovenski snportal.si objavio je večeras da Mladost nije ispoštovala dogovor koji je imala s Dravom zbog čega je ovaj klub morao da se žali FIFA-i.

Oglasi

Naime, kako navodi slovenski portal Mladost i Drava dogovorili su da će od naredne prodaje Fanima ovom klubu pripasti najmanje 25.000 eura ili 50% ukoliko je u pitanju unosniji transfer.

Kako se navodi u ovom tekstu Sarajevo je kupilo Fanima za oko 38.000 eura, ali Mladost nikada nije uplatila novac na račun Drave kako je dogovoreno.

Zbog toga je slovenski klub uložio žalbu, a mediji u ovoj zemlji pišu da je Drava dobila ovaj slučaj u martu ove godine, te da im Mladost mora uplatiti 25.000 eura zbog Fanimovog transfera u Sarajevo.

Fanimo je sa Sarajevom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine i opravdao je očekivanja već u prvoj sezoni.

U dresu Mladosti ovaj igrač je nastupao godinu i pol, te je uspio odigrati 29 utakmica, te postići šest golova i upisati još osam asistencija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Mladosti, Drave i Sarajeva ovaj 27-godišnji Englez još je nastupao za Tranmere Rovers, West Ham i Eastleigh.

Matthias  Fanimo
Matthias Fanimo FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti