Matthijs De Ligt je novi rekorder Lige prvaka!

Kapiten Ajaxa

Matthijs De Ligt je novi rekorder Lige prvaka!

Admin Čaušević

Defanzivac Ajaxa Matthijs de Ligt postao je najmlađi fudbaler ikada koji je nosio kapitensku traku u polufinalu Lige prvaka. 

Mladi igrači Kopljanika iznenadilu su cijelu Evropu sa odličnom sezonom u elitnog takmičenju. Osim odlične igre u napadu, veoma su sigurni u odbrani.

S kapitenskom trakom oko ruke ekipu iz Amsterdama u prvom polufinalnom duelu Lige prvaka protiv Tottenhama nosio je De Ligt koji ima 19 godina i 261 dan.

Holanđanin je ispred Cesca Fabregasa i Ria Ferdinanda postao najmlađi kapiten u historiji polufinalnih mečeva najjačeg klupskog takmičenja na svijetu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fabregas je bio kapiten Arsenala 2009. godine sa 21 godinom, a Rio Ferdinand Leeds Uniteda 2001. godine kada je imao 22 godine i 176 dana.

U top pet još su John Terry kao kapiten Chelseaja 2004. godine, te Steven Gerrard koji je 2005. godine s kapitenskom trakom predvodio Liverpool.

Top Komentari

Kiss
ja i
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi