Gospođa s telefonom u ruci danas završava hit transfer vrijedan više od 80 miliona eura

Sve će brzo biti gotovo

Gospođa s telefonom u ruci danas završava hit transfer vrijedan više od 80 miliona eura

Edmir Škorić

Rafaela Pimenta se nada, poput svih, da će posao ubrzo biti završen.

Još jučer je kao grom iz vedra neba odjeknula vijest o prelasku Matthijsa de Ligta iz Juventusa u Bayern. Stara dama je prihvatila navodnu ponudu Bavaraca od preko 80 miliona eura i Nizozemac će po svim prilikama biti drugo veliko pojačanje Bayerna nakon Sadija Manea ovog ljeta.

Kako je objavio i transfer guru Fabrizio Romano, De Ligt je sve dogovorio s Bayernom i potpisat će ugovor na pet godina, te će tako pojačati zadnju liniju prvaka Njemačke.

Dugo su se vodili pregovori između dva velikana svjetskog nogometa. Torinski gigant je odbio nekoliko ponuda koje su bile niže od očekivanih, ali Hasan Salihamidžić je bio uporan u namjeri da dovede 22-godišnjeg Nizozemca na Allianz Areni.

Matthijs de Ligt je u Juventus stigao prije tri godine iz Ajaxa za 85 miliona eura. U Torinu nije previše blistao, ali je uglavnom bio standardan član prve postave. Ukupno je De Ligt za Staru damu odigrao 117 utakmica i postigao je osam pogodaka.

Na njegovom transferu radi Rafaela Pimenta, koja je nakon smrti slavnog agenta Mine Raiole dobila ovlasti za transfere mnogih velikih igrača iz Minine agencije.

Rafaela je viđena danas u Torinu gdje navodno kompletira dokumentaciju kako bi se okončao transfer De Ligta u Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Brazilka je inače prfesorica prava, a sa Raiolom je sarađivala 18 godina. Bila je rijetka osoba kojoj je Mino dopuštao da mu bude blizu tokom obavljanja svih tih poslova. Upravo je ona ovog ljeta bila zadužena za transfer Erlinga Haalnda u Manchester City, te a trenutno se bavi karijerom i drugih igrača poput Paula Pogbe, Zlatana Ibrahimovića, Noussaira Mazraouija i Ryana Gravenbercha, koje je zanimljivo odvela u Bayern, poput De Ligta.

Ibrahimović je potpisao novi ugovor s Milanom, dok se Pogba vratio u Juventus.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi