Poznato kakvu otkupnu klauzulu De Ligt ima u ugovoru s Juventusom

Fabrizio Romano otkrio

Poznato kakvu otkupnu klauzulu De Ligt ima u ugovoru s Juventusom

E. Čaušević

U posljednje vrijeme pojavile su se špekulacije da bi Matthijs de Ligt mogao na kraju ove sezone napustiti Juventus.

De Ligt je u Staru damu stigao kao veliko pojačanje iz Ajaxa prije dvije godine, ali nije previše zadovoljan rezultatima kluba iz Torina.

Prije nekoliko dana pojavile su se špekulacije u italijanskim medijima da De Ligt želi da ide u Barcelonu i da se navodno kaje što to nije uradio prije dvije godine.

Tada je Nizozemac bio na korak od Barcelone, ali je na krjau odlučio da potpiše za Juventus. Ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je da je teško očekivati da će De Lig na ljeto otići iz Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je otkrio da Nizozemac ima otkupnu klauzulu od 150 miliona eura u ugovoru koja će biti aktivna tek na ljeto 2022. godine. Juventus ga sada ne želi prodati jer je jedan od važnijih igrača i gotovo je sigurno da ćemo ga i naredne sezone gledati u dresu Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1599499530
Gledat ce te vi njega u juventusu do kraja karijere on je nasljednik kelinija i bonucija
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi