Mattia Perin: Koronavirus nije potekao od životinje, napravljen je u laboratoriju

Jedan od zaraženih u ekipi Genoe

Mattia Perin: Koronavirus nije potekao od životinje, napravljen je u laboratoriju

E. Škorić

Golman Genoe Mattia Perin bio je prvi od 22 slučaja zaraženih koronavirusom u svojoj momčadi.

Perin je odlučio izaći u javnost i otvoreno reći što misli o virusu koji hara svijetom skoro godinu dana.

"Sve je počelo sedam dana prije utakmice Napoli - Genoa, 21. septembra. Sa suprugom i sinom otišao sam u Torino. Bio je ponedjeljak. Suprotno onome što je rečeno, nema dokaza da sam toga dana zaražen. Italijanski nogomet nisam zarazio ja. U srijedu sam radio testiranja, kao i obično. Rezultat je došao u četvrtak, sve je bilo u redu, ali noću sam imao temperaturu", rekao je Perrin u razgovoru za La Repubblicu, pa je dodao:

"Ovu bolest možemo dobiti u taksiju ili pritiskom na gumb u liftu. Svi u mojoj porodici bili su negativni. Cristiano Ronaldo je dobio virus, Trump također i Covid-19 je onda nazvat smrtonosan, pa ljudi moraju ozbiljnije shvatiti situaciju. Još uvijek vjerujem da je Covid-19 stvoren u laboratoriju i da nije potekao od životinja".

Top Komentari

MangasColoradas
...evo nam jos jednog iskusnog virologa.
4 2
MaDaj
Položio doktorijat na STFUniversity
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi