Juventus i Genova dogovorili transfer Mattije Perina

Vraća se kući

Juventus i Genova dogovorili transfer Mattije Perina

E. Čaušević

Italijanski golman Mattia Perin na ljeto 2018. godine stigao je u Juventus kao zamjena za Gigija Buffona, ali se pokazao kao veliki promašaj.

Perin je u Juve došao iz Genove za 14 miliona eura, no nakon teške povrede ligamanata koljena izgubio je mjesto i na klupi Stare dame. Ovaj 27-godišnji golman ljetos je trebao potpisati za Benficu, ali je transfer propao nakon što nije prošao ljekarske preglede.

Zanimljivo je da Perin ove sezone nije dobio ni minute na golu Juventusa i jasno je da će ga se klub pokušati riješiti u januaru. Italijanski mediji prenose da je Perin pronašao novi angažman i da će se vratiti u Genovu.

La Gazzetta dello Sport prenosi da će Perin već u prvoj sedmici januara potpisati za Genovu, ali da još uvijek nije poznata visina obeštećenja. No, sigurno je da je Juve na gubitnku jer su Perina prije godinu dana platili 14 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Perin je u dresu Juventusa branio na samo devet utakmica prošle sezone prije teške povrede.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pametan_sam
On je već tamo igro tako da ne vidim poentu povratka, flopina i peračina para
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi