Matuidi: Sramota je da se sve završilo na ovaj način

Novi igrač Juventusa o nekadašnjem klubu

Matuidi: Sramota je da se sve završilo na ovaj način

E. Čaušević

Francuski vezni fudbaler Blaise Matuidi ovog ljeta odlučio je napustiti PSG i svoju karijeru nastaviti u dresu Juventusa.

Nakon što je PSG doveo nekoliko skupih pojačanja u svoje redove bilo je jasno da Parižani moraju zbog finansijskog fair playja prodati nekoliko igrača. Prvi na listi prekriženih bio je Matuidi koji se već nekoliko mjeseci nalazi na meti aktuelnog prvaka Italije ekipe Juventusa.

Stara dama je strpljivo čekala rasplet situacije u Parizu što je na kraju iskoristila i za svega nekoliko dana dogovorila transfer Matuidija. Francuski veznjak se brzo uklopio u svoj novi tim i od njega se očekuje da bude veliko pojačanje za veznu liniju Juventusa. Matuidi je otkrio da je Paul Pogba najzaslužniji što je na kraju izabrao klub iz Torina.

"Naravno da sam razgovarao sa Pogbom i Evrom jer su oni igrali za Juventus. Prošle godine je bilo nekih priča da ću u Juve, ali se na kraju nije ništa desilo. Pogba mi je rekao da je to pravi klub za mene i na kraju sam izabrao Juventus. Nije bilo lako napustiti PSG jer sam proveo nekoliko sjajnih godina tamo i sramota je da se sve završilo na ovaj način", rekao je Matuidi, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prošle godine su željeli da potpišem novi ugovor što sam uradio, a onda su mi rekli na kraju sezone da žele da idem. Htio sam novi izazov i vjerujem da sam izabrao pravi klub za to".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi