Pao je dogovor PSG-a i Pochettina, od silnog novca Argentinac ne mora raditi ništa do kraja života

Ogromna odšteta

Pao je dogovor PSG-a i Pochettina, od silnog novca Argentinac ne mora raditi ništa do kraja života

A. Čaušević

Mauricio Pochettino napušta PSG nakon dogovora s prvakom Francuske oko raskida saradnje.

Pochettino je u posljednjih 18 mjeseci sjedio na klupi PSG-a te je u prvoj punoj sezoni uspio osvojiti tituluu prvaka Francuke, ali rano ispadanje u Ligi prvaka od Real Madrida za ovog stručnjaka je bilo presudno.

Prošle sedmice su održani ključni razgovori na kojim je odlučeno da je najbolje da se dvije strane raziđu i svako krene svojim putem.

Raskid saradnje znači da će argentinski stručnjak na ime odštete dobiti nevjerovatnih 15 miliona eura te ga odlazak s Parka prinčeva uopšte neće pogoditi.

Kako sada stvari stoje prvi izbor da naslijedi Pochettina je Zinedine Zidane, ali dok ne dođe definitivno ''da'' od novog trenera do tada će Argentinac i zvanično biti trener.

Problem za Parižane predstavlja činjenica da se Zidane još uvijek nećka i da ne djeluje da je previše zainteresovan za preuzimanje ekipe. Međutim, u fudbalu se stvari mijenjaju preko noći.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U PSG-u su odlučni da naprave zaokret pred novu sezonu i čine sve da ostvare najveću želju, a to je osvajanje Lige prvaka.

Ostankom Kyliana Mbappea te sa izvjesnih nekoliko pojačanja nema sumnje da će novi trener na raspolaganju imati fantastičan tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije