Lijepa Ruskinja umalo šokirala navijače Chelseaja izborom novog menadžera
Foto - EPA

Tuchel joj nije bio prvi izbor

Lijepa Ruskinja umalo šokirala navijače Chelseaja izborom novog menadžera

M. Šljivak

Thomas Tuchel preuzeo je nedavno vođenje ekipe Chelseaja i za sada sa Plavcima radi sjajan posao.

Međutim, Nijemac nije bio prvi izbor direktorice kluba. Lijepa Ruskinja Marina Granovskaia željela je u klub vratiti Maurizija Sarrija, koji je Chelsea vodio u sezoni 2018/2019.

Italijanski stručnjak je uspio da osvoji trofej Evropske lige, ali mu je na kraju uručen otkaz i na njegovo mjesto je doveden Frank Lampard.

Lampard je prije nekoliko sedmica također dobio otkaz, a italijanski novinar Ciro Venerato tvrdi da je Maurizio Sarri dobio ponudu da ponovo preuzme Chelsea.

Direktorica kluba Marina Granovskaia pokušala je da ga vrati u klub, ali sve je zaustavio vlasnik kluba Roman Abramovich.

"Marina se borila za njegov povratak. Sarri je pristao, ali je Roman Abramovich zaustavio sve. Sa druge strane, Sarrijeva porodica želi da se on vrati u Napoli", rekao je Venerato za RAI Sport.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je na kraju preuzeo njemački stručnjak Thomas Tuchel koji bilježi zaista odlične rezultate sa ovim timom.

Povratak Sarrija sigurno bi šokirao navijače Chelseaja koji nikako nisu bili zadovoljni njegovim vođenjem ekipe.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi