Kamere snimile trenutak kada su Icardi i Akturkoglu dogovorili prevaru, a onda šok i nevjerica

Nevjerovatno šta je Argentinac promašio

Kamere snimile trenutak kada su Icardi i Akturkoglu dogovorili prevaru, a onda šok i nevjerica

Endin Čaušević

Galatasaray igra trenutno u gostima protiv Istanbulspora utakmicu trećeg kola Superlige, a prvo poluvrijeme obilježio je nevjerovatan promašaj Maura Icardija. On je pokušao s Akturkogluom izvesti penal na neočekivan način, ali su se obrukali za sva vremena što je reakcija Argentinca najbolje pokazala.

Jasno je da je Galatasaray večeras apsolutni favorit u gradskom derbiju protiv Istanbulspora, a nakon prvog poluvremena gosti vode sa 1:0 iako je ta prednost mogla biti i ubjedljivija.

Glavna tema nakon prvog dijela utakmice u Istanbulu je Mauro Icardi koji se obrukao za sva vremena u 37. minuti.

Iako je Icardi nakon toga uspio postići pogodak za 1:0 sve to je ostalo u sceni nevjerovatne situacije koja se desila nekoliko minuta prije toga.

Icardi i Akturkoglu su pokušali da kopiraju Messija i Suareza i izvedu penal na spektakularan način. Akturkoglu je namjestio loptu na bijelu tačku, ali kada se očekivao udarac on ju je dodao Icardiju koji je natrčao i promašio prazan gol.

Oglasi

Golman Istanbula već je bio suprotnoj strani i ostavio je Icardiju skoro prazan gol, ali Argentinac je na šok i nevjericu svih na stadionu loptu poslao pored stative.

I Icardi nije mogao da vjeruje šta se desilo i bilo mu je odmah jasno koliko se obrukao i da će biti meta ismijavanja na društvenim mrežama. Također, vidi se i detalj kada su Icardi i Akturkoglu shvatili šta će uraditi, ali plan im na kraju nije uspio.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Argentinski napadač odmah se uhvatio za glavu, a zatim i počeo smijati od muke nakon najvećeg promašaja u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Reakcija je sve rekla, a naravno njegov promašaj je trenutno glavna tema širom svijeta.

Inače, Icardi je došao do sedmog gola u sezoni kada je pogodio za 1:0 i sada ima tri gola više na kontu od Edina Džeke s kojim će se kako stvari stoje boriti za titulu najboljeg strijelca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi