Icardi bijesan nakon objave novinara: "Šaljem vam pozdrav iz Afrike, uz gorile i lavove"

Priča se da ga PSG želi prodati

Icardi bijesan nakon objave novinara: "Šaljem vam pozdrav iz Afrike, uz gorile i lavove"

Eldar Ganibegović

Mauro Icardi od 2019. godine član je PSG-a u koji je stigao iz Intera. 

Prva sezona Argentinca u francuskom klubu bila je uspješna. Napadač je tada u 34 utakmice postigao 20 golova.

Sljedeće godine ipak nisu bile najbolje. Dobijao je sve manje minuta na terenu, što je rezultiralo sve manjim golgeterskim učinkom. Prošle sezone Icardi je samo deset puta zaigrao u prvoj postavi i postigao pet golova.

S obzirom da rijetko igra, mnogo se priča da bi Icardi mogao napustiti PSG. Alessandro Grandesso, novinar "La Gazzetta dello Sport", napisao je da je karijera Argentinca na rubu i da ga francuski klub želi prodati kako bi vratio novac uložen u njega.

Talijanove je izvještaje vrlo brzo komentirao Icardi na svom Instagram profilu. Argentincu se očito nije svidjela informacija koju je iznio novinar.

"Takve izjave su besmislice. Još uvijek imam dvogodišnji ugovor. Zabio sam skoro 200 golova, mislim da moja karijera nije na rubu. Kad sam zabio 20 golova u sezoni, izašle su iste informacije. Ja sam taj koji odlučuje o ostanku i na raspolaganju sam treneru. Šaljem vam pozdrave iz Afrike, uz gorile lavove i moje prijatelje koji me više poštuju", napisao je Icardi.

Unatoč čvrstoj izjavi argentinskog fudbalera, nije sigurno da će ostati u PSG-u.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nedavno je L'Equipe također izvijestio da bi Icardi mogao napustiti francuskog prvaka. Slična sudbina zadesit će i Angela Di Maria, koji je blizu prelaska u Juventus.

U ovom trenutku, međutim, nije stigla nijedna ponuda za Icardija i ne zna se kakva budućnost ga čeka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi