Da li će Mourinho prekršiti obećanje koje je dao prije 10 dana i zabiti nož u leđa Romi?

Želi ga PSG

Da li će Mourinho prekršiti obećanje koje je dao prije 10 dana i zabiti nož u leđa Romi?

E. Čaušević

Francuski mediji objavili su danas da je Jose Mourinho jedan od kandidata za novog trenera PSG-a.

Već neko vrijeme špekuliše se da će čelnici francuskog kluba uručiti otkaz Mauriciju Pochettinu na kraju ove sezone jer nisu zadovoljni njegovim rezultatima, te činjenicom da nije uspio ispuniti glavni cilj, a to je osvajanje Lige prvaka.

Prva želja PSG-a bio je Zinedine Zidane kojem su poslali zvaničnu ponudu, ali je bivši trener Real Madrida to odbio jer je njegov cilj da mu naredni posao bude na selektorskoj klupi Francuske.

Zbog toga su Parižani morali krenuti u daljnju potragu za novim trenerom, a navodno na listi se nalazi i Mourinho.

Portugalac je prije godinu dana preuzeo klupu Rome s kojom je uspio da osvoji Konferencijsku ligu. Odmah nakon finala u Tirani dao je obećanje navijačima Rome, ali mnogi se pitaju da li će ga sada prekršiti kada se pojavio interes PSG-a.

Naime, Mourinho je te noći izjavio da nema uopšte namjeru da ide iz Rome, te da će ostati u rimskog klubu bez obzira kakvu ponudu dobije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Odbit ću svaku ponudu koja dođe. Ostajem u Romi. Znam da uvijek ima tih špekulacija, ali da znate da ostajem u Romi i u to nemam nikakve sumnje. Večeras smo ispisali historiju", rekao je Mourinho nakon osvajanja Konferencijske lige.

Međutim, ponuda PSG-a i šansa da trenirate takve zvijezde dolazi jednom u karijeri i bit će zanimljivo vidjeti kakav odgovor će dati Mourinho. Naravno, u Rimu su sigurni da će on ispuniti obećanje i ostati, ali bezbroj puta smo vidjeli da je u fudbalu zaista sve moguće.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Jooooj jedva čekam!!! Pa kad legne LŠ a gamad popucaju ko kokice HAHAAHAHAHAH ALLEZ PSG!!! zao mi je rome al jbg Mou je GOAT i treba da uzme ls i da jos jednom zatvori usta tupanima!!!
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi