Mauro Icardi je odabrao!
Argentinski napadač je Interu ove sezone stvorio velike probleme. Na kraju je donijeta odluka da ga prodaju (Foto: EPA)

Napušta Inter

Mauro Icardi je odabrao!

Midhat Šljivak

Mauro Icardi je odabrao novi klub.

Kako navodi Gazzeta dello Sport, argentinski napadač je odlučio da potpiše za torinski Juventus i odbio je sve druge ponude koje je dobio.

Inter nije želio da proda Icardija velikom rivalu. Međutim, direktor Beppe Marotta je odlučio da o svemu razgovara sa predsjednikom Juventusa Andreom Agnellijem i da pokušaju završiti transfer na obostrano zadovoljstvo.

Gazzetta navodi da će Nerazzurri pokušati da u transferu dobiju Paula Dybalu, koji je će gotovo sigurno napustiti Bianconere i to je za sada jedini uslov kojeg je Inter postavio pred Juve.

Na kraju bi se lako moglo desiti da sve jako brzo bude završeno. Icardi je već odlučio da želi u Juventus i teško da će ga šta zaustaviti na tom putu.

Argentinski napadač je na stolu imao ponude PSG-a i Atletico Madrida, ali je na kraju odlučio da ih odbije i da se pridruži gigantu iz Torina.

Edin Džeko pred potpisom za Inter!

Bh. napadač Edin Džeko nalazi se na korak od odlaska iz Rome.

Njegov novi tim vjerovatno će postati Inter, gdje bi Dijamant trebao da zamijeni argentinskog napadača Maura Icardija.

Kako tvrdi Gazzetta dello Sport, pregovori između Rome i Intera traju već dugo. Sada su međutim u fazi mirovanja, ali će biti nastavljeni odmah po završetku ove sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gazzetta tvrdi kako će vjerovatno sve biti završeno bez ikakvih problema i da će Džeko biti 'poklon' za novog trenera Antonija Contea, koji bi trebao preuzeti ekipu od naredne sezone.

Nije poznato koliko će novca Nerazzurri izdvojiti za dovođenje reprezentativca BiH, ali pretpostavlja se da će to biti cifra između 15 i 20 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi