PSG rastužio porodicu Icardi: Skandalozni 'golupčići' moraju da traže novo mjesto stanovanja

Mauro Icardi nije u planovima kluba

PSG rastužio porodicu Icardi: Skandalozni 'golupčići' moraju da traže novo mjesto stanovanja

M. Šljivak

Argentinski napadač Mauro Icardi (29) vjerovatno će okončati epizodu u francuskom PSG-u po završetku ove sezone.

Icardiju je, prema navodima francuskih medija, klub saopštio da se na njega više ne računa i da on može pakovati kofere iz Pariza i tražiti novi klub.

Od dolaska u klub 2019. godine Icardi se nije proslavio. Igrao je jako malo, nije bio u prvom planu, ali o odlasku nije pomišljao.

Međutim, klub mu je sada jasno poručio da nema namjeru da zadrži i da je najbolje da završe saradnju tokom ljeta. To će se vjerovatno na kraju i dozvoliti.

Bit će to uzbudljivo i radno ljeto i za njegovu suprugu Wandu Naru. Ona je bila ta koja je odlučivala u prethodnim godinama o sudbini svog muža, a vidjet ćemo hoće li glavna biti i tokom ljeta.

PSG je spreman Icardija pustiti za oko 30 miliona eura i nema dileme da je ovo jako povoljna cijena za brojne klubove koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Argentinski napadač je u dresu pariških Svetaca odigrao 92 utakmice i postigao je 38 golova. Ipak, njegov boravak u Parizu obilježili su brojni skandali sa suprugom Wandom i nije nikakvo čudo što rukovodstvo PSG-a želi da ga se riješi.

Podsjetimo, Icardi je ranije godinama nastupao za Inter odakle je otišao kao neprijatelj navijača, a igrao je još i za Sampdoriju.

Oglasi

Najnovije vijesti