Mayweather: Kupit ću Newcastle i dovesti Ronalda!
U karijeri je zaradio preko 700 miliona dolara i sada se želi okušati u novom poslu.

Ambiciozne najave bogatog i bahatog boksera

Mayweather: Kupit ću Newcastle i dovesti Ronalda!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da Floyd Mayweather ozbiljno razmišlja da kupi engleski Newcastle i tamo dovede, ni manje ni više nego - Cristiana Ronalda.

Bogati, ali i vrlo bahati Amerikanac se penzionisao i više nema namjeru da boksuje, a njegove misli su usmjerene ka novom biznisu. Želi ostati u sportu, ali u fudbalu i navodno je veoma ozbiljan u svojoj ideji.

Informacija je sama po sebi neobična, ali potvrdio ju je i sam Mayweather koji je izjavio da je zavolio klub sa St. James Parka i da se vidi na čelu Svraka.

"Volim Newcastle! Momci koji igraju za taj klub vole da se zabavljaju, baš kao što i ja radim u tom gradu, a proputovao sam cijeli svijet. Prošle godine sam upoznao nekoliko fudbalera Newcastlea i uvjerio se da su to dobri momci", započeo je Mayweather, te nastavio:

"Volim sve sportove i uvijek sam otvoren za nove poslovne prilike, ali odluke u šta ulažem donosim glavom, a ne srcem. Ako slušate šta vam srce kaže, to je najbrži način da ostanete bez novca. Ako neko spoji biznis plan i ljude koji bi ga sproveli, onda bih bez problema uložio novac. Fudbal možda nije moj omiljeni sport, ali svuda imam veze".

Mawyeather, koji je u karijeri zaradio preko 700 miliona dolara, čak najavljuje da bi pokušao nagovoriti Cristiana Ronalda da dođe u Newcastle.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Cristiano Ronaldo je moj drug. Dugo se znamo i podržava me. Možda ga uspijem nagovoriti da završi karijeru u Newcastleu".

Podsjetimo, Newcastle United je u potrazi za novim vlasnikom otkako je Mike Ashley stavio klub na prodaju.

Top Komentari

Benjamingst
Ovaj ima da propadne ako kupi newcastel... I jos Ronalda da dovede nece imati ni za cigara...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi