Mažić: Busquets me je jednom pitao je li počeo rat

Srbijanski sudac je imao zanimljiva iskustva

Mažić: Busquets me je jednom pitao je li počeo rat

Mnogo zanimljivih situacija i pitanja doživi jedan fudbalski sudija.

Milorad Mažić iz Srbije već godinama sudi najveće svjetske utakmice, a jedna takva će biti za nekoliko dana kada bude sudio finale Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola.

On je u razgovoru za Mondo otkrio da se ne obazire mnogo na optužbe iz redova Partizana i Crvene Zvezde, da mu je čast suditi Svjetsko prvenstvo, da se ne treba zamjerati Zlatanu Ibrahimoviću...

Ipak, svakako da je najviše pažnje privukao kada je otkrio koje mu je pitanje postavio Busquets jedne prilike na Camp Nou stadionu.

"Poslije jedne utakmice na kojoj je gorjela tribina stadiona Crvene Zvezde, sudio sam Barceloni u Ligi šampiona. Busquets mi je prišao u tunelu i pitao me da li je to u Srbiji počeo rat. Ja sam mu rekao da je to kod nas sve normalno. Šta ću mu drugo reći?", poručio je Mažić.

"Derbi između Zvezde i Partizana za mene je uvijek bio poseban. Nikakve izjave iz tabora vječitih rivala ne mogu da mi pokvare užitak. Srećom, isključio sam se i ne pretim šta se piše".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo je bilo i pitanje o Ibrahimoviću.

"Kada je Zlatan u pitanju, to je jedan od igrača za kojeg se morate dobro spremiti uoči utakmice. Nije problem ako nekom odlukom naljutite publiku, problem je ako Ibrahimovića okrenete protiv sebe. E, to onda nije dobro", poručio je Mažić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti