Mažić objasnio zašto je navijao protiv Hrvatske u polufinalu Mundijala

Objavio kada će se penzionisati

Mažić objasnio zašto je navijao protiv Hrvatske u polufinalu Mundijala

Endin Čaušević

Najbolji srbijanski sudija Milorad Mažić u posljednjih nekoliko godina jedan je i od najboljih sudija na svijetu, a to je dokazao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Mažić je imao odličan turnir u Rusiji što se tiče suđenja i za to je dobio velike pohvale, ali nije "dobacio" dalje od četvrtfinala iako je bio na korak da sudi i veliko finale. Srbijanski sudija na kraju nije sudio finale zbog FIFA-inih pravila, odnosno jer je Hrvatska igrala u finalu.

U razgovoru za B92 ovaj sudija otkrio je da se potajno nadao da bi mogao suditi u finalu što bi sigurno bila kruna njegove karijere, te je priznao da je navijao protiv Hrvatske u polufinalu samo iz tog razloga. Također, otkrio je i kada će se penzionisati.

"Pa naravno da sam navijao protiv Hrvatske samo iz razloga da sudim u finalu Mundijala. Sjajni smo bili u četvrtfinalu i znao sam da smo blizu toga da sudimo finale. Ipak, pravila su takva da nismo dobili finale i da je na kraju Nestor Pitana bio taj koji je sudio meč. Potajno smo navijali za Engleze, ali samo zbog toga da sudimo finale. Penzija? Pa, to će vjerovatno biti nakon Evropskog prvenstva 2020. godine", rekao je Mažić.

Top Komentari

luks-02
Neka objasni zašto je u četvrtfinalu sudio na štetu Brazila.
9 5
19211921
steta da se penzionise tako rano
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi