Low: Mažić nas je oštetio

Selektor Njemačke razočaran suđenjem

Low: Mažić nas je oštetio

Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Joachim Low bio je razočaran načinom na koji je Milorad Mažić odsudio sinoćnji duel sa Francuskom u Ligi nacija.

Mažić je svirao dva penala, po jedan na obje strane, ali stiče se dojam da je onaj koji je dosuđen u korist Francuza bio vrlo sumnjiv.

Joachim Low smatra da kontakta Hummelsa i Matuidija nije bilo, te da Mažić nikako nije smio da pokaže na bijelu tačku.

"Penal je bio potpuno nepravedan. Gledao sam ponovljeni snimak, Mats apsolutno nije ni pipnuo Matuidija. Matuidi je zgazio na njegovo stopalo i okliznuo se, pa je penal bio nefer. Sretan sam jedino zbog onoga kako je moja ekipa igrala", rekao je njemački selektor, te dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Iako sam razočaran, ovaj poraz je ipak drugačiji od onog u subotu (3:0 od Holandije). Naravno, ne zbog rezultata nego zbog naše dobre igre. Tim je igrao hrabro i napadao je. Mislim da smo bili na istom nivou kao možda najbolja ekipa na svijetu. U prvom poluvremenu, mogli smo da povedemo i 2:0, ali Francuska ima mnogo kvalitetnih pojedinaca. Kada nismo bili pažljivi kaznili su nas, što se desilo kasnije".

Njemačku reprezentaciju trese nezapamćena kriza, a ovaj tim je od posljednjih deset utakmica čak šest puta izgubio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi