Nijemci proklinju Mažića: Pa, zar ti je ovo penal?
Milorad Mažić uživa veliki ugled u svijetu fudbala. Njegovo suđenje je u prošlosti dobijalo visoke ocijene, greške su bile minimalne i krovne fudbalske kuće su mu davale teške zadatke za suđenje (Foto: EPA)

Kontroverzna odluka srpskog sudije

Nijemci proklinju Mažića: Pa, zar ti je ovo penal?

M. Šljivak

Srpski sudija Milorad Mažić napravio je jednu od najvećih grešaka u karijeri na meču Lige nacija između Francuske i Njemačke.

Iako važi za jednog od najboljih sudija svijeta, Mažić je "pogurao" Francuze i u 80. minuti im je dosudio nepostojeći penal.

Blaise Matuidi pao je u kaznenom prostoru nakon duela sa Matsom Hummelsom. Mažić je odmah pokazao na penal, ali je očigledno napravio veliku grešku.

Usporeni snimak jasno pokazuje da Hummels nije ni pipnuo Matuidija. Francuski veznjak je nagazio njemačkog štopera i pao je, a Mažić je pokazao na penal iz kojeg je Antoine Griezmann pogodio za pobjedu.

Nakon meča srpski sudija je pretrpio žestoke kritike. Nijemci su na društvenim mrežama kivni na Mažića i mnogi se s pravom pitaju: Pa, zar ti je ovo penal?

Oglasio se i selektor Elfa Joachim Loew.

"Penal je nepravedno dosuđen. Gledao sa snimak, Mats nije ni pipnuo Matuidija. On je njemu stao na nogu i zatim je pao. Nije bilo penala", rekao je Loew, koji je izbjegao teške riječi.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Mažiću ova greška sasvim sigurno neće ići u prilog u ostatku sezone. Ipak, njegova sreća je da se ipak nije radilo o nekom veoma važnom meču, pa mu UEFA možda i progleda kroz prste.

Međutim, srpski sudija će nakon ove greške sigurno biti pod velikim pritiskom u svim utakmicama, posebno kada su na suprotnim stranama velike ekipe.

Promo

Top Komentari

vanja8
Hahahah,vratio im Mažic za Brichta,na SP,kada nije sudio jedanesterac za Srbiju protiv Švicarske,hahahaha
3 9
luks-02
Kad nije penal ga on svira.Nije mu prvi put.Na svetskom prvenstvu bi bmorao svirat očigledan penal za Brazilce u utakmici protiv Belgije,ali ga nije.Glavni krivac ,da Brazil nije prošao dalje je sudija Mazič.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi