Mazić pojačao OFK Sloga: Prije pola godine sam napravio grešku
Foto: Facebook/OFK Sloga Gornje Crnjelovo

Iskusni štoper pronašao novi klub

Mazić pojačao OFK Sloga: Prije pola godine sam napravio grešku

Nakon što se prošle sedmice sporazumno razišao sa FK Borac, Nikola Mazić (32) je danas zvanično pojačao OFK Sloga iz Gornjeg Crnjelova, najvećeg konkurenta njegovoj sada već bivšoj ekipi za plasman u Premijer ligu BiH.

Ovaj iskusni štoper je za Borac nastupao od prošlog ljeta, a u svojoj dosadašnjoj karijeri je branio boje još i Romanije sa Pala, OFK Gradina, Goražda, zvorničke Drine i Zvijezde 09.

U protekloj polusezoni je odigrao 11 utakmica za Borac u Prvoj ligi RS.

"Nikola Mazić u naš klub dolazi direktno iz našeg najvećeg rivala, Borca iz Banja Luke. Nema sumnje da je ovo odličan posao naše uprave, imajući u vidu da Mazić slovi kao jedan od najboljih defanzivaca lige", poručili su iz OFK Sloga, dok je Mazić po dolasku u svoj novi klub izjavio za zvaničnu FB stranicu izjavio:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Prije pola godine imao sam šansu doći u Slogu, međutim slobodno mogu reći da sam tada donio pogrešnu odluku.
Hvala predsjedniku Zlatku Krbanjeviću na drugoj šansi koju mi je ukazao u tako kratkom periodu... Prija mi povjerenje koje sam od njega dobio i imam samo jedan način da ga opravdam, zalaganjem i dobrim igrama u mom novom klubu... Borac jeste veliki klub sa tradicijom, ali ja sam sada član najbolje organizovanog kluba, sa najboljim igračkim kadrom u Prvoj ligi RS... Smatram da sam donio pravu odluku i nadam se da će kruna ove polusezone biti naš plasman u Premijer ligu."

Podsjetimo, Borac je prvio dio sezone 1. lige RS završio na prvom mjestu na tabeli sa 41 bodom, dok je Sloga druga sa tri boda manje.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi