Poljuljana atmosfera u svlačionici Trikolora: Mbappe nije mogao da šuti i poslao je poruku Giroudu

Pred meč protiv Njemačke

Poljuljana atmosfera u svlačionici Trikolora: Mbappe nije mogao da šuti i poslao je poruku Giroudu

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala večeras mogu da uživaju u velikom derbiju između Francuske i Njemačke.

Na Allianz Areni u Minhenu igra se najzanimljiviji meč dosadašnjeg dijela Evropskog prvenstva, a prema mnogima sastaju se dva najveće favorita za osvajanje zlatne medalje.

Francuzi žele do osvajanja Evropskog prvenstva kako bi upotpunili svoje sjajne igre nakon što su prije tri godine u Rusiji postali prvaci svijeta.

Međutim, jasno je da ih večeras očekuje izuzetno težak protivnik jer je jasno da Njemačku nikada ne smijete tako lako otpisati. Meč se igra na Allianz Areni gdje će Nijemci imati prednost domaćeg terena.

Francuski mediji pred ovu utakmicu pišu o tome da u svlačionici Trikolora nije baš najbolja atmosfera nakon što se Olivier Giroud javno požalio na to da ga saigrači ignorišu u većini akcija.

To se najviše odnosilo na Kyliana Mbappea koji je u pripremnim mečevima u nekoliko navrata završavao akcije, a imao je opciju da uposli Girouda.

Oglasi

"Bio sam nevidljiv jer nekad kada istrčim napad ne dobijem loptu koju očekujem. Ne kažem da napravim uvijek sve kako treba, ali imam brojna rješenja u kaznenom prostoru", rekao je Giroud, aludirajući na sebičnost Mbappea.

Mbappeu je itekako zasmetalo što je Giroud sve to izjavio o njemu, te je čak htio da održi press konferenciju povodom toga, ali je Didier Deschamps uspio nekako da ga uvjeri da to ne radi.

Međutim, pred utakmicu protiv Njemačke Mbappe je odlučio da progovori o odnosu s Giroudom i otkrio je šta mu je najviše zasmetalo.

"Nije stvar u tome šta je on rekao. Iskreno, to što je rekao me uopšte nije pogodilo. Ja sam napadač i znam da ima takvih situacija. Takav osjećaj doživim 365 puta u utakmici i dešavat će se stalno kada misliš da te saigrači zapostavljaju u nekim akcijama", kaže Mbappe i dodaje.

"Čestitao sam mu na golu nakon te utakmice, a on mi nije ništa rekao. Tek kasnije sam čuo šta je izjavio novinarima. Nije on rekao ništa loše jer je napadač i želi da postiže golova. Blizu je rekorda i kada ste napadač samo o tome mislite".

Oglasi

"Meni je zasmetalo što je tako javno pričao o svemu tome. Više bih volio da mi je to rekao u svlačionici jer znam da bih ja tako postupio ukoliko bih se našao u sličnoj situaciji. Takve stvari trebaju da ostanu u svlačionici, a ne da se o njima javno priča. No, to nije više problem i to smo riješili".

"Ne želim da pokvarimo ove pripreme za Euro koje su bile jako dobro zbog nekih sitnica i nezadovoljstva pojedinaca. Ekipa je najbitnija i svi trebamo tako da razmišljamo. Očekuju nas teški izazovi i moramo maksimalno biti fokusirani na utakmice".

Također, Mbappe se dotakao i Christiana Eriksena koji je kolabirao prije nekoliko dana na meču između Danske i Finske i jedva je ostao živ.

"Bili smo na treningu i pred sami kraj nam je trener rekao šta se desilo. Bilo je užasno to čuti. Mi smo igrači i znamo koliko su stresne takve scene na terenu. Iskreno, utakmica je tada postala nebitna i igrači su bili veoma hrabri što su se vratili kasnije na teren", kaže Mbappe i dodaje.

"Najvažnije je da Eriksen bude dobro i da njegova porodica može mirno spavati nakon svega. Bilo je zaista teško gledati sve ono što se dešavalo na terenu toga dana".

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Podsjećamo, utakmica između Francuske i Njemačke igra se od 21 sat, a kvote su skoro izjednačene što zaista nije tako čest slučaj.

U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za ovu utakmicu i to OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti