Mbappe i Haaland uskoro u jednom timu, cijenu će platiti najveći svih vremena!?

PSG-ov novi plan

Mbappe i Haaland uskoro u jednom timu, cijenu će platiti najveći svih vremena!?

E. Ganibegović

Erling Haaland i Kylian Mbappe u jednoj ekipi? Želja je to prethodnog ljeta bila Real Madrida, no Mbappe se u posljednji čas odlučio za ostanak u Parizu, dok je Haaland otišao u Manchester City. Sada bi se stvari na ovom polju opet mogle pokrenuti.

Ni rekordni transfer Neymara, ni potpis Lea Messija, ni zadržavanje Kyliana Mbappea nisu osigurali Paris Saint-Germainu osvajanje Lige prvaka.

Iako katarski vlasnici godinama ubrizgavaju ogroman novac i sanjaju taj san, PSG-ov najveći uspjeh u Ligi prvaka bilo je srebro.

Finale su igrali 2020. godine pod vodstvom Tuchela kada su izgubili od Bayerna, a posljednje dvije sezone ispadaju u osmini finala i to je rana koja ih mnogo boli.

Probali su u PSG-u s mnogo velikih trenerskih imena, s dovođenjem (pre)skupih igrača, ali nešto jednostavno fali i nije to to.

U novoj sezoni će se promijeniti tim i to značajno. Messiju ugovor ističe 30. juna i još nije produžen. Neymar je zaradio još jednu povredu zbog koje ga se PSG želi riješiti, ali neće biti lako.

Oglasi

Navodno neće biti lako zadržati ni Kyliana Mbappea, no francuski novinari otkrivaju način na koji PSG to planira postići.

Prema riječima francuskog novinara Daniela Riola, PSG je pred otvaranjem novog poglavlja. Mbappe bi s Erlingom Haalandom formirao napad iz snova za koji je spreman izdvojiti više od 175 miliona funti. 

Norveški napadač pridružio se Manchester Cityju prije šest mjeseci i već je zabio 33 gola u svim takmičenjima. Međutim, teško je zamisliti da bi se jednako bogati City želio oprostiti od Haalanda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ono na šta računa PSG je potencijalna kazna koja se sprema Cityju zbog kršenja finansijskog fair playja, pa bi u tom slučaju veliki broj igrača htio napustiti tim, uključujući i Haalanda. 

Upravo bi cijenu toga mogao platiti najveći svih vremena, Lionel Messi, ali i Neymar, koji bi u ovom slučaju mogli napustiti klub. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi