Mbappe spreman da ostane u PSG-u, ali je postavio tri uslova koja će uzdrmati Park Prinčeva

Ili to ili odlazi iz kluba

Mbappe spreman da ostane u PSG-u, ali je postavio tri uslova koja će uzdrmati Park Prinčeva

Endin Čaušević

Kylian Mbappe je ljetos produžio ugovor s PSG-om na tri sezone, ali se samo nekoliko mjeseci kasnije ponovo počelo špekulisati da želi napustiti klub i da bi mogao potpisati za Real Madrid. Ipak, Mbappe želi ostati u PSG-u i nakon ove sezone, ali ako mu ispune tri nevjerovatna uslova.

Mbappe se prošle sezone uveliko povezivao s Real Madridom i mnogi su bili sigurni da će kao slobodan igrač pojačati kraljevski klub, ali je on sve iznenadio odlukom da s Parižanima produži ugovor.

Na kraju je Mbappe potpisao ugovor do ljeta 2025. godine s PSG-om, ali već na početku ove sezone počelo se špekulisati da nije najsretniji u tom klubu i da ponovo razmišlja o odlasku.

Iako mu je PSG ispunio sve uslove koje je tražio špekuliše se da Mbappe nije sretan u ovom klubu, a navodno je sve počelo još sukobom s Neymarom kada su se na početku sezone svađali oko toga ko će izvesti penal.

Mbappe se ponovo povezuje s Real Madridom koji nije odustao od njega i pored toga što ih je on ostavio na cjedilu proteklog ljeta iako su imali skoro sve dogovoreno.

Međutim, jasno je da PSG neće tako lako pustiti svog najboljeg igrača što su pokazali i ljetos kada su mu ispunili sve uslove koje je tražio i učinili ga najplaćenijim igračem na svijetu.

Oglasi

Ni Mbappe nema ništa protiv ostanka na Parku Prinčeva, ali španski OK Diario objavio je da je čelnicima PSG-a postavio tri nova uslova ukoliko žele da on i nakon ove sezone ostane u tom klubu.

Navodno, prvi uslov je da PSG na kraju sezone proda Neymara s kojim očito nije u najboljim odnosima i to nije uopšte nemoguće jer se i oko odlaska Brazilca špekuliše već neko vrijeme.

Također, Mbappe nije zadovoljan ni trenerom Christopheom Galtierom i jasno je poručio čelnicima kluba da mu na ljeto daju otkaz i da ponovo svim silama pokušaju dovesti Zinedinea Zidanea.

Poznato je da je Zidane odbio ljetos PSG, ali sada bi ga mogli dovesti nakon što se njemu nije ispunila želja da preuzme reprezentaciju Francuske i očito će se vratiti u klupski fudbal nakon pauze.

Treći uslov koji je Mbappe navodno postavio čelnicima PSG-a jeste pojačanje u napadu, odnosno zamjena za Neymara.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno, on želi zvučno pojačanje u napadu i igrača koji može da se uklopi u formaciju s Mbappeom i Lionelom Messijem. OK Diario piše da je navodno poručio da bi taj izbor trebao biti Harry Kane iz Tottenhama.

Mbappe nije imao baš blistav početak sezone, ali je kasnije uspio da uđe u pravu formu. U prvom dijelu sezone u svim takmičenjima uspio je zabiti čak 19 golova i upisati pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi