Mbappe je jučer dobio mnogo čestitki, ali jedna je nenadmašna

Čestitao mu i veliki Pele

Mbappe je jučer dobio mnogo čestitki, ali jedna je nenadmašna

Mladi francuski napadač Kylian Mbappe jučer je odigrao možda i partiju karijere protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu. 

Fantastični Mbappe je pravio dar-mar kroz odbranu Gaučosa i izluđivao je daleko starije i iskusnije fudbalere poput Otamendija, Roja ili kasnije Fazija. Niko od njih nije mogao da 'uhvati' Ferrarija, a epilog svega bila su dva pogotka i jedan izboren penal.

Zanimljivo, Mbappe je bio prvi tinejdžer koji je postigao više od jednog gola na susretu Svjetskog prvenstva još od Pelea koji je pogodio dva puta protiv Švedske 1958. godine.

Nakon meča Francuzu je čestitao i veliki Pele.

"Čestitam ti, Kylian Mbappe. Dva gola na Svjetskom prvenstvu te svrstavaju u sjajano društvo. Sretno u narednim utakmicana. Osim protiv Brazila!", napisao je Pele na Twitteru.

Podsjetimo, Mbappeu i njeogovoj Francuskoj sada slijedi okršaj protiv Urugvaja u četvrtfinalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi