Mbappe je povrijeđen zato što je previše dobar?

"Naravno da mi je žao zbog povrede..."

Mbappe je povrijeđen zato što je previše dobar?

Nakon sinoćnje pobjede PSG-a nad St. Etienneom (1:0) u finalu Kupa Francuske niko ne priča o novom trofeju Parižana, već o mogućnosti da bi Kylian Mbappe mogao propustiti završnicu Lige prvaka.

Mbappe je sinoć nakon pola sata napustio teren pošto ga je, dok je bio u punom naletu, klizećim startom oborio i povrijedio kapiten St. Etiennea Loic Perrin.

Perrin je dobio crveni karton, a Mbappe u suzama izašao iz igre, da bi se vratio pored terena na štakama.

Teško je tvrditi da je bilo namjere kod Perrina da povrijedi mladog ofanzivca PSG-a. Prije će biti da je Perrin jednostavno bio prespor, a Mbappe prebrz - i previše vješt ako pitate trenera St. Etiennea Claudea Puela.

Kako je nakon utakmice pojasnio Puel, "problem" je u kvaliteti Mbappea i ostalih zvijezda PSG-a.

"Problem je u posvećenosti i kvalitetu igrača PSG-a. Misliš da si došao do lopte, a oni su sposobni da izvedu majstoriju u svakoj sekundi. To je i sada bio slučaj... Moramo naći balans između beskompromisnosti i kontrolisanih postupaka, moramo naći pravu kombinaciju", rekao je Puel, pa dodao:

"Naravno da mi je žao zbog povrede i nadam se da nije ništa ozbiljno s Kyliannom. Nije bilo namjere da se on povrijedi, namjera je bila da se ide na loptu".

PSG bi u četvrtfinalu Lige prvaka, 12. augusta, trebao odmjeriti snage sa Atalantom. Nastup Kyliana Mbappea je nakon sinoćnje povrede pod velikim znakom pitanja. Ipak, zvanična dijagnoza se tek očekuje.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Haha Mbape je kriv, prebrz je. :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti