Mbappe je uspio što nisu Cristiano i Messi, a bolji od njega je samo 'pravi' Ronaldo

Još nema 21 godinu, a postigao je 30 ligaških golova

Mbappe je uspio što nisu Cristiano i Messi, a bolji od njega je samo 'pravi' Ronaldo

Napadač PSG-a i prva zvijezda ove ekipe Kylian Mbappe odigrao je nevjerovatan meč u nedjelju navečer protiv Monaca u okviru francuskog prvenstva.

Fantastični Mbappe je u pobjedi svog tima od 3:1 učestvovao tako što je postigao sva tri pogotka, a tom prilikom je oborio i dva rekorda.

Kao što smo i pisali odmah poslije meča, Mbappe je postao prvi fudbaler koji je u Ligue 1 postigao 30 golova poslije Jeana-Pierra Papina, a samim tim je i najmlađi kojem je to pošlo za rukom.

Osim toga, Mbappe je oborio još jedan rekord koji samo potvrđuje da je u karijeru ušao bolje nego Cristiano Ronaldo i Leo Messi. Naime, on je postao prvi fudbaler od sezone 1996/97 u ligama petice koji je mlađi od 21 godine, a postigao je 30 golova u sezoni kada je liga u pitanju.

Prije njega to je pošlo za nogom Brazilcu Ronaldu koji je u sezoni 1996/97, kao član Barcelone, postigao 35 golova u španskoj La Ligi.

Ukoliko ovako nastavi i povrede ga zaobiđu, za Mbappea je samo nebo granica.

Rekordna brzina Mbappea: Nadmašio je Bolta protiv Monaca

Kada već govorimo o Mbappeu, treba reći da je izmjerena njegova brzina od čak 40 km/h u jednom trenutku na meču protiv Monaca.

On je prepoznatljivim sprintom pobjegao odbrani Monaca i i postigao pogodak za 1:0 u 15. minuti na asistenciju Diabyja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Usporedbe radi, Marca je ranije istraživala brzinu igrača Barcelone i bio je najbrži Neymar sa 34.83 km/h, dok je najveću izmjerenu brzinu imao Arjen Robben iz Bayerna sa 37 km/h na jednom meču SP-a.

Prosjek Usaina Bolta, najbržeg čovjeka svijeta, negdje je oko 36.7 km/h, pa onda možete da pretpostavite koliko je brz mladi Francuz za kojeg se već otimaju oni najveći klubovi na svijetu, s Real Madridom u prvom redu.

Top Komentari

foco
prevedi to pravi Ronaldo,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi