Messi je ipak prerano krenuo sa slavljem, čeka nas uzbudljiva utrka za Zlatnu kopačku
Hoće li Messi i šesti put osvojiti Zlatnu kopačku?

Mbappe se ponovo približio Messiju

Messi je ipak prerano krenuo sa slavljem, čeka nas uzbudljiva utrka za Zlatnu kopačku

S. Pašalić

Kylian Mbappe je sinoć postigao hat-trick u pobjedi PSG-a protiv Monaca 3:1.

Mladi Francuz je tako stigao i do 30. gola u francuskom prvenstvu te se tako ponovo približio Lionelu Messiju u utrci za Zlatnu kopačku.

Argentinac nije igrao protiv Huesce u prošlom kolu, a ovog vikenda se nije uspio upisati u strijelce u utakmici koju je Barcelona igrala na Camp Nou protiv Real Sociedada.

Messi je i dalje vodeći na listi sa 33 gola, a do kraja oba prvenstva je ostalo još pet kola.

Ipak, Barcelona također igra i Ligu prvaka, dok je PSG fokusiran samo na prvenstvo tako da bi Messi ipak mogao i odmarati u nekim utakmicama.

To je još izglednije kada se zna da je Barcelona na korak od toga da osigura naslov u Primeri tako da bi utrka za Zlatnu kopačku ipak mogla biti zanimljiva do kraja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

VelaHavle
Nije Messi krenuo sa slavljem, njega to ne zanima... nego vi nemate o cemu pametnijem pisati
2 0
Juve88
Jbt francusko prvenstvo i špansko se porediti nemogu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi