Mbappe nema dilemu gdje će igrati sljedeće sezone

Zvijezda PSG-a

Mbappe nema dilemu gdje će igrati sljedeće sezone

A. Čaušević

Mnogi navijači Real Madrida Kyliana Mbappea vide kao novog "galaktikosa" koji bi nakon užasne sezone Kraljeve mogao vratiti u vrh.

Sjajni Francuz je odavno želja Florentina Pereza, a to će ostati i narednom periodu. U izjavi poslije pobjede nad Monacom Mbappe je kao da će ostati u PSG-u i da u Madrid može doći samo kao neko ko se divi Realu.

"Ostajem u PSG-u, priključio sam se tom projektu. Sretan sam što se Zizou vratio u Real, ali tamo mogu doći samo kao obožavaoc", rekao je Mbappe za Canal +.

Prije mjesec France Football je objavio da će Real za Mbappea ponuditi 280 milion eura, a ključ za transfer mogao je biti Zinedine Zidane koji ga je htio još na ljeto 2017. godine kada je ofanzivac ekspolidrao u Monacu.

Mbappe je na kraju završio u PSG-u. Plaćen je 170 miliona eura, a potpisao je ugovor do 2022. godine.

Mbappe sinoć ispisao historiju

Mbappe je u duelu s Monacom stigao do svog 30 gola u francuskom prvenstvu čime je postao prvi igrač poslije Jeana-Pierrea Papina kojem je ovo uspjelo u jednoj sezoni Ligue 1, a samim tim je postao i najmlađi igrač kojem je ovo uspjelo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuz je također postao jedini igrač uz Lionela Messija iz liga petice koji je ove sezone postigao 30 ili više golova.

Inače 20-godišnjem Mbappeu je ovo bio peti hat-trick u karijeri.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi