O slavlju Danija Alvesa će se godinama pričati

Uvijek u centru pažnje

O slavlju Danija Alvesa će se godinama pričati

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a sinoć su zvanično postali prvaci Francuske i tako su nastavili dominaciju u domaćem prvenstvu.

U prethodnih sedam godina PSG je osvojio čak šest titula prvaka Francuske, a ovaj trofej posebno će pamtiti Dani Alves koji je tako postao najtrofejniji fudbaler u historiji.

Iskusni Brazilac je u svojoj bogatoj karijeri osvojio čao 42 trofeja čime je prestigao Hossama Hassana koji je imao jedan trofej manje u svojoj karijeri.

Alves nije krio svoje oduševljenje nakon utakmice i posebno se pobrinuo da bude u centru pažnje kada je u pitanju slavlje u svlačionici čime je nasmijao mnoge.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Treba dodati da je Alves čak 23 titule osvojio s Barcelonom, a po pet s Sevillom i PSG-om. Po tri titule osvojio je s Bahijom i Juventusom u kojem je igrao samo jednu sezoneu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi